prijedlog

Korotaj predlaže za sve poduzetničke zone u županiji jedan jedinstveni katalog

Objavljeno: 01.12.2021. 13:28

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 13:32

S obzirom na to da je Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA) ugašena, HNS-ov dugogodišnji načelnik Općine Cestica smatra kako bi se moralo oformiti novo tijelo koje bi gospodarstvenicima davalo informacije koje im je dosada davala Azra.

Konkretno, Korotaj predlaže da se ponovno izradi katalog poslovnih zona na području županije, kakav je Varaždinska županija imala od 2013. do 2017. Također, naglasio je kako su se tada provodile i druge aktivnost i radionice za gospodarstvnike koji su to željeli.

- Pošto AZRE više nema, moje pitanje glasi postoji li mogućnost da se GARA uz potporu Varaždinske županije uključi u potporu gospodarstvenika, prije svega na početnike, kako bi pokrenuli poslovanje, ali i općinama i gradovima programom objedinjavanja svih zona kako bi se stvorila info točka za gospodarske zone na području Varaždinske županije - upitao je vijećnik.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je kako će Korotajevu inicijativu predložiti resornom pročelniku, odnosno direktoru GARE.

- Vidjet ćemo koje su mogućnosti da taj dio preuzme GARA, odnosno da vodi brigu o svim poduzetnicima s područja Varaždinske županije. Nakon toga ćemo vas izvijestiti pisanim putem - rekao je župan.

Komentari