glasoviti animozitet

Kostanjevac nasmijao dvoranu i zaradio aplauz: "Vi koji stalno govorite negativno o Štromaru i meni..."

Objavljeno: 20.06.2018. 19:11

Zadnja izmjena: 20.06.2018. 20:03

Foto: Viktor Hranić

Ministar Predrag Štromar danas je u Vinici uručio Odluke o sufinanciranju 24 projekta u 26 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji, pri čemu mu je načelnik Vinice uputio „posebni pozdrav“ kao sumještaninu s kojim „dijeli domaćinstvo“.

Izazvalo je to aplauz i smijeh u općinskoj dvorani, gdje su se okupili načelnici i gradonačelnici iz razloga što je animozitet između ova dva političara odavno nadišao granice Vinice. Ipak, prema riječima Kostanjevca, čini se da tome više nije tako: „Vi koji stalno govorite negativno o ministru i meni, javite se kad budete imali ministra iz svojeg mjesta. Danas s potpredsjednikom Vlade dijelim domaćinstvo ovog našeg susreta“, rekao je danas Kostanjevac i zahvalio Štromaru.

Vinica je naime za održavanje nerazvrstanih cesta dobila sufinanciranje od 405 tisuća kuna, a Štromar je tom prigodom naglasio kako je od svibnja prošle godine njegovo ministarstvo na područje župaije uložilo ili ugovorilo 160 milijuna kuna: „Dok god sam u Zagrebu, brinut ću o građanima, načelnicima i gradonačelnicima iz bilo koje političke opcije, a to se može i dokazati. Izmjenom financiranja dobili su izuzetna povećanja proračuna, i to ne 100-200 tisuća kuna nego od 1,5 do12 milijuna kuna u većim gradovima. Država treba i dalje decentalizirati sredstva jer na terenu ljudi znaju što im treba. Oni su rekli što im treba, a mi smo raspisali natječaje“, zaključio je Štromar.

Evo popisa koliko je kome uručeno sredstava:

Komentari