OPET POBIJEDIO ČAČIĆ

Kraj HSS-a u Varaždinskoj županiji! Načelnici odlaze, Sabati na Čačićevoj listi

Zvonimir Sabati i Radimir Čačić nekoć su bili žestoki politički rivali. Sada postaju bliski politički suradnici, a HSS na ovom prostoru odlazi u povijest...
Objavljeno: 16.02.2021. 10:05

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 15:58

Foto: Arhiva

Pitanje je dana ili čak trenutka kada će Hrvatska seljačka stranka ostati bez sva tri od sveukupno trojice svojih načelnika u Varaždinskoj županiji.

Iz HSS-a, kako doznajemo, izlazi predsjednik županijske organizacije i načelnik Malog Bukovca Darko Marković, a njegov put slijedit će i preostala dvojica načelnika: načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić i načelnik Breznice Stjepan Krobot.

Točka na „i“ je činjenica da će se bivši dugogodišnji (najdugovječniji) predsjednik županijskog HSS-a, Zvonimir Sabati, kandidirati na listi Reformista odnosno na listi bivšeg predsjednika HNS-a  Radimira Čačića. Marković, Vrbanić i Krobot, s druge strane, navodno planiraju ući u frakciju HSS-a pod nazivom "HSS Stjepan Radić".

  • Pitali smo Sabatija zašto je isključen iz HSS-a i zašto se pridružio Čačiću, ovdje više.

  • HSS ostaje bez jedine tri općine u kojima je osvojio 17 mandata zaredom, više ovdje.

Simboličan i faktičan kraj

Predsjednik županijskog HSS-a Darko Marković

Simboličan je to i faktičan kraj HSS-a u Varaždinskoj županiji, koji je 1990-ih i početkom 2000-ih bio najjača ili druga najjača opcija u Varaždinskoj županiji. Simbolična je to i faktična pobjeda Radimira Čačića, koji je od 2005. godine permanentno ulazio u prostor HSS-a u Varaždinskoj županiji.

HSS-u naposlijetku ipak nije presudio Čačić, nego HSS-ovci sami sebi. Kako doznajemo, sva tri načelnika stranku napuštaju nezadovoljni načinom na koji ju vodi Krešimir Beljak, dok je Zvonimir Sabati upravo od strane Krešimira Beljaka - ISKLJUČEN.

NEKADA NAJJAČA STRANKA

Do 2005. godine, s izuzetkom razdoblja od 1997. do 2001. godine, HSS je ostvarivao najveći broj glasova u 50 posto jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji. U posljednjih osam godina spao je na svega tri JLS-a, a sada kao stranka na ovom području potpuno nestaje iz izvršne vlasti...

  NEKADA ŽESTOKI RIVALI

Zvonimir Sabati i Radmir Čačić nekada su bili žestoki politički rivali. Sabati je bio prvi župan Varaždinske županije, a dužnost je obnašao ukupno tri puta. Treći put, to je bilo u kratkom razdoblju od 2008. do 2009. kada je Radimir Čačić s toga mjesta bio smijenjen.

Komentari