lokalni izbori 2021.

Povratak Dragutina Kranjčeca: "Kaj me veže uz Čehoka? To da sam ga..."

Objavljeno: 02.05.2021. 08:37

Zadnja izmjena: 02.05.2021. 08:37

Foto: Luka Šalamun

Još jedan povratnik u lokalnu politiku na skorašnjim izborima biti će i Dragutin Kranjčec, nekadašnji gradonačelnik Varaždinskih Toplica i jedan od najvećih prijevoznika u Hrvatskoj.

Kranjčec će biti peti na listi Ivana Čehoka za Županijsku skuštinu, a s Čehokom ga povezuje svojevremena pripadnost zajedničkom stranci: HSLS-u. Ivan Čehok je bio HSLS-ov gradonačelnik Varaždina, a Dragutin Kranjčec HSLS-ov gradonačelnik Varaždinskih Toplica. Na čelu grada proveo je čak tri mandata zaredom: od 2001. do 2013. godine, no početkom zadnjeg desetljeća - Čehok je odlučio napustiti HSLS, a Dragutin Kranjčec politiku...

- Kaj me veže uz Čehoka? To da sam ga uvijek najviše špotao i kritizirao, počevši od kašnjenja na sastanke pa nadalje…. Ali, kaj se tiče toga, u politici ima i puno gorih od njega – kaže Kranjčec.

O "učenici" i rivalu

Aktualna gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, koja se natječe za drugi mandat na čelu grada, u posljednjem mandatu Dragutina Kranjčeca bila mu je zamjenica. Kranjčec, međutim, ne želi dati konkretan odgovor na pitanje da prokomentira mandat svoje "učenice"...

- Osobno ne bih davao ocijenu. Ocijenit će je građani – rekao je.

Nešto razgovorljiviji je bio kada je riječ o Ratkovićinu žestokom rivalu, mladom Željku Bedekoviću, ali također sudržan...

- Bilo bi suvišno tvrditi tko je bolji od njih dvoje, kada je Dragica Ratković imala šansu odraditi nešto a Bedeković još nije – rekao je.

O povratku

Na pitanje što bi izdvojio iz svoja tri mandata na čelu Varaždinskih Toplica, Kranjčec izdvaja podizanje proračunskih prihoda.

- Grad sam zatekao u minusu od 4,6 milijuna kuna.

Pokrenuo je i prve korake za aglomeraciju, kao i pročistač koji je upravo ovih dana obišao s direktorom Varkoma Željkom Bunićem i Ivanom Čehokom. Najviše od svega je, međutim, ponosan na "borbu" za izlaz autoceste...

-  Uspjeli smo se izboriti iako su čak pokušali i mijenjati trasu, te govorili da će iz Varaždinskih Toplica zbog toga "otići voda". Kao što vidimo, voda je još uvijek tu, a  mi smo dobili najbolji i takoreći neprimjetan izlaz - kaže Kranjčec.

Kao jedan od najačih prijevoznika u Hrvatskoj, zašto se uopće odlučio vratiti u politiku?

- Svi oni koji žive od svojeg rada moraju saznati što gospodarstvenici iz bilo kojeg sektora u Hrvatskoj proživljavaju - zaključuje.

Komentari