kandidat hns-a

Lukačić objavio kandidaturu za župana: "Građani biraju između mene i Čačića"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.03.2021. 12:55

Zadnja izmjena: 31.03.2021. 13:38

Foto: Luka Šalamun

Kao što smo i najavili, Krunoslav Lukačić danas je objavio kandidaturu za župana kao kandidat HNS-a.

Lukačić je, podsjetimo, nedavno imenovan i posebnim svjetnikom ministrice poljoprivrede, a svojevremeno je obnašao dužnost direktora županijske Azre. Već tri mandata obnaša dužnost zamjenika Općine Sračinec, a danas je povodom objave kandidature poslao poruku kako želi "tolerantnu županiju i kriznim situacijama i vratiti čovjeka na prvo mjesto".

- Želim vratiti taj duh, vjeru u čovjeka, naše ljude. Želim graditi novi odnos u kojemu je čovjek u središtu. Prioritet u mojem djelovanju biti će gospodarski rast, a posebno mjesto u mome programu za Županiju imaju područja koja zadiru u živote svih naših građana utječući na njegovu kvalitetu. Radi se o poboljšanju uvjeta u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovnim institucijama, kako za korisnike tako i za djelatnike - rekao je Lukačić između ostaloga, poručujući da postoje "samo dva izbora: stari i novi".

- Stari izbor je ovaj kojeg imamo sada. Od novih imamo dvoje koji su "rezervni kandidati" gurnuti u utrku mimo svoje volje, pa bi se moglo reći da od četiri ozbiljna kandidata - dvoje želi osvojiti mjesto župana, a dvoje ne želi. Izbori se, dakle, vode između uskoro bivšeg župana i mene, budućeg župana. Vidimo se u drugom krugu - zaključak je Lukačića.

''Spoj mladosti i iskustva''

U uvodnom dijelu govorio je i v.d. predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. - Ovakav spoj mladosti i iskustva nova je snaga županije. U svojem političkom djelovanju učio je od najboljih, kao zamjenik načelnika u Sračincu kroz tri mandata. Zato pozivam birače Varaždinske županije da na izborima u svibnju izaberu promjenu, da izaberu novu snagu županije, jer mi svi to zaslužujemo - rekao je Škvarić.

Komentari