gradsko vijeće

Patatfa: 'Podržat ću ono rješenje Kućanske rampe koje će biti bolje!' Evo rasprave...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2021. 16:14

Zadnja izmjena: 20.10.2021. 18:52

Projekt Kućanske rampe, kao što smo već u više navrata pisali, ušao je budžet zajedno s projektom brze ceste, a sada je samo pitanje modela prema kojem će se isti realizirati. 

Nakon nedavnog raspada koalicije između SDP-a, Budimo grad i Reformista, zbog rješenja Kućanske rampe u sklopu Sporazuma za sjeverozapad, o nekoj gradskoj temi po prvi put se, podsjetimo, oglasio i župan Anđelko Stričak.

'Pozivam na razboritost'

- Odluke se ne mogu donositi bez poštovanja digniteta svake osobe i argumentirane rasprave. Naročito se ne mogu realizirati projekti kao što je rješenje Kućanske rampe, za koji se po prvi put na stolu nalaze sredstva. Nadam se stoga da će biti razboritosti i na razboritost pozivam. HDZ će kao i dosad djelovati konstruktivno i u interesu Varaždinaca. Prilike kakve nam se sada pružaju neće se u tako skoroj budućnosti ponoviti i toga svi moramo biti svjesni – rekao je tada Stričak.

Na ovome mjestu prenosimo današnju raspravu o istoj temi sa sjednice Gradskog vijeća. SDP-ov vijećnik Bruno Ister rekao je kako ''nitko ne bi bio sretniji od njih'' da Soldin, tj. projekt bivše vlasti vrijedi, no ne vrijedi jer u njemu, kako je ustvrdio, ne postoji normalna protočnost.

'Opravdavate loš projekt'

- To znači da moramo imati visinu kakva se zahtjeva za takve objekte. Uz to, 11 kolnih prilaza se dovodi u pitanje, tu je izmicanje kolektora i tako dalje. Na novom projektu rade najbolji projektanti, sve ćemo stići i prosim vas, samo nam nemojte pomagati. Mi nemamo problem sa Soldom, ali to nije ono što gradu treba - rekao je Ister.

Posebno se refereirao i na suglasnosti MUP-a koje se spominju.

- To nisu suglasnosti već posebni uvjeti u kojima MUP kaže da će se prometno rješenje riješiti u glavnom projektu. Dakle, MUP daje posebne uvjete kojih smo se dužni držati u postupku projektiranja i to je zabluda kojom pokušavate opravdavati loš projekt - rekao je Ister.

'Podržat ću bolju ideju'

- Ja smatram, gospodine Ister ako vi imate dobru ideju oko Kućanske rampe, prezentirajte ju javno. Te različitosti u egu su nebitne. Ako je vaša ideja bolja od Soldine ideje, meni je svejedno. Bitno je samo za građane čija je ideja bolja - ustvrdio je vijećnik Davor Patafta.

'Više nego izvedivo'

- Soldin projekt je iskomuniciran s javnosti, provedene su javne rasprave i ima suglasnost MUP-a i protupožaraca. On je više nego izvediv, a ima ocjene i Građevinskog fakulteta iz Zagreba i Rijeke. To ne valja jer je Čehokov i Soldin projekt, ni jedan drugi razlog ne postoji - rekao je Mario Lešina iz NL Ivana Čehoka.

'Fantomski projekt'

Vijećnik Ivan Čehok rekao je pak kako nova vlast niti nema projekt, ali ''već znaju da je to moguće izvesti''.

- Soldin projekt koji ima sve suglasnosti ne vrijedi, ali ja sam dobio i vidio taj fantomski projekt i on je katastrofa, pa tome se svi smiju tko je god to vidio - rekao je Čehok. 

Komentari