goruće pitanje

Na radnom sastanku s ministrom prometa tema je bio i projekt Kućanske rampe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.06.2022. 11:11

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 11:11

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković jučer je boravio u Varaždinskoj županiji, a osim o cestovnim projektima na radnom sastanku, kojem je nazočio i gradonačelnik Neven Bosilj, razgovaralo se o projektu Kućanske rampe u Varaždinu.

Dogovoreno je pritom da će biti izrađen hodogram svih aktivnosti kako bi se na taj način izašlo u susret Gradu Varaždinu i pomoglo rješavanju problema koji opterećuje stanovnike grada.

O projektu Kućanske rampe u eTV studiju govorio je i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je rekao kako se nakon idejnog rješenja sada očekuje ishođenje potrebnih dozvola, što je proces koji će dijelom biti završen do Nove godine.

- Nakon toga slijedi traženje izvora financiranja i mislim da će nam tu država sigurno uskočiti s obzirom na puste milijarde koje dolaze u Hrvatsku, a mislim da će biti malo pravih građevinskih projekata s dozvolom. Ja mislim da imamo dobrem šanse da se to financira iz EU fondova ili države i mi smo u cijelom radu pokazali odgovornost i suradnju sa svim čimbenicima i rezultat toga je da se stvari pomiču s mrtve točke - rekao je između ostalog Marković.

Komentari