gradsko vijeće

Kupuje li Grad Varaždin MBO? Lešina pitao, Bosilj odgovorio

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.11.2021. 15:13

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 15:14

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnika Marija Lešinu iz NL Ivana Čehoka zanima me planira li nova gradska vlast kupiti MBO za obradu otpad.

Svoje je pitanje Lešina potkrijepio informacijom da je iz Grada Varaždina upućeno pismo namjere za otkup MBO-a, a zanimalo ga je kako se dogodio taj ''kopernikanski obrat'' s obzirom da je, kako navodi, gradonačenik Neven Bosilj takvu ideju krizizirao prije par godina.

- Što je bio razlog tome obratu? To bi moralo i zanimati kolege iz Budimo grad, s obzirom na to da kada je ta priča bila aktualna prije 3, 4 godine su bili organizirani prosvjedi, a sada to evidentno podržavaju - pitao je Lešina.

Gradonačenik Neven Bosilj u svojem je odgovoru rekao je kupnja MBO-a samo jedna od opcija koja se istražuje, a kako bi se u konačnici dobili svi relevantni podaci koja je varijanta najpovoljnija. 

- Iz tog razloga je poslano pismo namjere prema tvrtki CIOS kako bismo uopće mogli poslati stručnu ekipu da vidimo u kojem je stanju MBO. Moramo imati sve brojke kako bismo mogli razgovarai o tome koja je opcija najpovoljnija - rekao je između ostalog Bosilj i dodao kako u međuvremenu ni jedna ponuda za izgradnju regionalnog centra gospodarenja otpada Piškornica nije prihvaćena.

- RC Piškornica neće biti gotov još sigurno 4,5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jednicie lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti - dodaje Bosilj.

Komentari