upitno izglasavanje proračuna

Laburisti podržavaju sazivanje sjednice Gradskog vijeća, a dotaknuli su se i Todorića

Objavljeno: 17.03.2017. 16:02

Zadnja izmjena: 17.03.2017. 16:02

Foto: Arhiva

Hrvatski laburisti će podržati svaku inicijativu za sazivom još jedne sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj bi se, između ostalog, rješavalo i pitanje vrtića, ali i proračun Grada Varaždina za ovu godinu, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista Varaždinske županije.

S pozicije gradskih vijećnika, a što se tiče trajanja mandata, Laburisti smatraju kako je sasvim svejedno hoće li doći do izglasavanja proračuna jer će se ovako ili onako Vijeće raspustiti, ali neizglasavanje proračuna predstavlja problem u funkcioniranju Grada.

Također, Laburisti u svom priopćenju postavljaju pitanje da li bi novi gradonačelnik ili gradonačelnica bili „oduševljeni“ činjenicom da im novi saziv Gradskog vijeća ne izglasa proračun što je realno i moguće. Nadalje, naglašavaju kako će u nadolazećoj kampanji uvažavati sve svoje političke protivnike.

'Država po Superhikovom načelu'

U svom priopćenju, Laburisti su se dotakli i trendova na državnoj razini, pa tako i najavljenog poskupljena cestarina, što će, kažu u priopćenju, rezultirati otpuštanjem oko 800 ljudi iz HAC-a koji će vjerojatno u Njemačku.

Nadalje, u priopćenju predsjednik Laburista Varaždinske županije, Božidar Kolarić ističe kako je posebno zanimljivo spašavanje dinastije Todorić.

- Oni to moraju imati jer mi i jesmo takva država. Država koja se ponaša po Superhikovom načelu. Pod svaku cijenu spašavati imovinu multimilijardera da im nešto, ne daj Bože, ne uzmanjka pod stare dane. - nastavlja Kolarić i dodaje kako opljačkane radnike na sjeveru neće nitko spašavati.

'Obećana tvornica automobila'

- Jedino će svakih dvije godine u Varaždin doći predsjednica koja će obećati tvornicu automobila, ali ako će se i graditi to će biti negdje u blizini Rijeke odakle je doma. A svi skupa se moramo zapitati kakva je to država u kojoj radnicima smišljeno zabijaju strah u kosti tako da ih više ne zovu onako kako su im ime dali roditelji nego brojevima. Pa se tako broj 321 poziva na blagajnu 8. Pa će tako broj 321 ostati dulje zabadava uređivati police i raditi nešto drugo da bi vlasnik mogao imati mega jahtu, avion, itd. – zaključio je Božidar Kolarić.

Komentari