politika i kršćanske vrijednosti

Ladislav Ilčić o jučerašnjem istupu: 'Evo što sam točno rekao o Habijanu'

Objavljeno: 11.03.2017. 15:50

Zadnja izmjena: 11.03.2017. 15:51

Foto: Arhiva

Još se ne stišavaju burne reakcije koje je u našoj javnosti - i to i izvan granica županije - izazvao jučerašnji istup Ladislava Ilčića i njegov vrlo oštar napad na HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Damira Habijana.

Presica na kojoj je Ilčić predstavio svoju kandidaturu zajedno sa stranačkim kolegom Hrvojem Zekanovićem - koji se kandidira u Šibeniku - ostavila je iza sebe dosta nejasnoća i stoga smo kontaktirali Ilčića kako bi ih razjasnio.

'Pitajte bilo koga...'

Kao prvo, Ilčić je naznačio kako se prozivanje za ranije članstvo u komunističkoj partiji odnosi na situaciju u Šibeniku. Drugo se pitanje ticalo stava da ne može podržati kandidate HDZ koji žive suprotno kršćanskim vrijednostima za koje se navodno zalažu.

- Dio medija je prenio da ja ne podupirem one koji se ne drže kršćanskih vrijednosti. No, ja sam ovdje mislio samo na one stranke koje kažu da drže do kršćanskih vrijednosti. - pojasnio je Ilčić, dodajući da danas živimo u laži o poštovanju kršćanstva kojega stranke poput HDZ-a negiraju.

Premda je spreman pomirljivo reći kako mu je logično da Habijan ima potporu HDZ-a, Ilčić i dalje ustrajava na nepodržavanju njegove kandidature zbog života potpuno suprotnog kršćanstvu.

- Ne bih ništa inzistirao da se radi o nekom kandidatu liberala ili ljevice. Ali radi se o demokršćanskoj stranci. Ako želite znati na što točno mislim, pitajte bilo kojih 5 Varaždinaca, pa će vam biti jasno. - izjavio je Ilčić, napominjući kako se njegove riječi sigurno ne odnose na eventualno neredovne Habijanove odlaske na misu.

Komentari