ostaju uz vladu, ali...

LADISLAV ILČIĆ 'Podupiremo sadašnju vladu, ne očekujemo promjenu povjerenstva za obrazovnu reformu'

Objavljeno: 09.06.2017. 15:16

Zadnja izmjena: 09.06.2017. 15:31

Foto: Arhiva

Kako stoji u priopćenju kojega je medijima poslao HRAST-ov jedini zastupnik u Saboru Hrvoje Zekanović, HRAST podupire novi sastav vlade koji nastaje nakon koaliranja HNS-a s HDZ-om.

Isto tako oni očekuju i da će sadašnje povjerenstvo za obrazovnu reformu ostati u istom sastavu kojega također smatraju pluralnim. S obzirom da je to, prema pisanju medija, izazvalo reakcije HNS-ovih kandidata za ministre Predraga Štromara i Blaženke Divjak - koja bi trebala preuzeti ministarstvo znanosti i obrazovanja, upitali smo vođu Hrasta Ladislava Ilčića za dodatno pojašnjenje.

- Stručno povjerenstvo za kurikularnu reformu ne imenuje ministarstvo znanosti i obrazovanja nego sam premijer. Tako je Jokića imenovao Milanović, a Dijanu Vican - Plenković. Ovo sadašnje povjerenstvo je pluralno, dok je Jokić bio isključiv pa podnio ostavku kad su od njega tražili da uključi stručnjake za STEM područje. Ovo sada je pluralna vlada, a i povjerenstvo u sebe obuhvaća ljude različitih svjetonazora i političkih stavova, tako da to podupiremo. - izjavio je za naš portal Ilčić.

Rezultati ankete

Što očekujete, kakav će Predrag Štromar biti ministar graditeljstva?

Izvrstan

9%

Vrlo dobar

4%

Dobar

8%

Loš

21%

Jako loš

58%

Komentari