ponovljena kandidatura

LEPOGLAVA Potpisan je koalicijski sporazum HNS-a, SDP-a i HSU-a o zajedničkom izlasku na izbore

Objavljeno: 12.04.2017. 20:41

Zadnja izmjena: 12.04.2017. 20:41

U Lepoglavi je danas potpisan sporazum između SDP – a, HNS – a i HSU-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, a ujedno su predstavljeni i zajednički kandidati, stoji u priopćenju HNS-a Varaždinske županije, te se ističe tako će u izbornu utrku za gradonačelnika ponovno HNS-ov Marijan Škvarić, dok je kandidat za njegovog zamjenika SDP-ov Hrvoje Kovač.

Škvarić i Kovač su prilikom potpisivanja ugovora predstavili koalicijski program, te istaknuli kako su im i do sad građani bili ispred politike, a time će se voditi i naredne četiri godine, nastavlja HNS u svom priopćenju.

- Mi se ne bavimo ispraznom politikom, mi imamo politiku sa sadržajem -  rekao je Marijan Škvarić te istaknuo kako je jedan od ciljeva u naredne četiri godine dodatno ojačati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta, ali i povećati prosjek plaća radinicima. Škvarić je, stoji u priopćenju, istaknuo važnost jačanja poduzetničke zone kao i važnost realizacije projekta Tehnološkog centra drvne industrije.

Kao jedan od bitnih projekata za razvoj gospodarstva, ali i za cjelokupni daljnji razvoj Lepoglave, Škvarić je istaknuo realizaciju projekta brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Đurmanec, a na listi prioriteta Grada Lepoglava će i dalje na listi biti cestovna i komunalna infrastruktura.

'Poljoprivreda ima važnu ulogu'

- U razvojnom programu Lepoglave važnu ulogu ima i poljoprivreda. Poticat ćemo aktivnosti vezane uz razvoj poljoprivrede, posebice po pitanju pomoći OPG-ovima. Želimo da svi viškovi koje proizvedu naši OPG-ovi završe na našem području. Planiramo kroz poticaje izdvojiti najmanje milijun kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je Škvarić.

Hrvoje Kovač je pak istaknuo kako će SDP biti ''savjest koja uvijek propitkuje ispravnost planiranih zajedničkih postupaka i odluka''.

-SDP se u protekle četiri godine, zajedno s koalicijskim partnerima, izborio za veću društvenu jednakost i socijalnu pravednost u Lepoglavi – rekao je Kovač te najavio nastavak nagrađivanja učenika, nastavak stipendiranja studenata, ali i gradnju POS-ovoih zgrada za mlade obitelji.

Predstavnici županijskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a, Božica Makar, Mario Habek i Milan Škvorc su pak naglasili kako je predstavljena koalicija najblje rješenje za nastavak razvoja grada Lepoglave.

 

 

 

 

 

 

Komentari