županijska skupština

Lešina: Ne bih želio da nam stranci za 10 godina stvaraju nerede kao u Briselu, inkluzija je neophodna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2022. 13:18

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 13:28

Foto: Arhiva

U sklopu rasprave o proračunu vijećnik NL Ivan Čehoka, Mario Lešina, spomenuo je projekt inkluzivnog centra za strance o kojem se već više puta govorilo na Županijskoj skupštini.

Kako tvrdi Lešina, Centar za inkluziju je neophodan, a uzeo je primjer Belgije gdje su se nakon utakmice svjetskog nogometnog prvenstva desili neredi na ulicama koje su, kako je ispričao Lešina, izazvali marokanski imigranti.

- Ne bih opet htio ispasti rasist, ali marokonski imigranti su izazvali nerede u Bruxellesu. Ja ne bih volio da se za 10 ili 15 godina slična stvar događa tu u Varaždinu - rekao je Lešina.

Vijećnik Reformista ovu je izjavu nazva o 'rasističkim ispadom, dok je župan Anđelko Stričak otkrio novosti vezane uz spomenuti centar.

- Prošle godine je bilo oko 2800 stranih radnika, danas ih je preko 4000 i ta tema se otvara kao goruća tema. Imao sam sastank sa svim ravnatelja pučkih učilišta da vidimo da li je moguće da se preko njih odrađuje ta integracija. Uključite se, predlažite svoje ideje - rekao je između ostalog Stričak.

Komentari