nezavisna lista "zajedno"

Lešina: Nakon presude jasno je da su protiv interesa građana radili Čačić, Habuš, Bosilj i Petrić

Objava Nezavisne liste Zajedno

Objavljeno: 24.04.2021. 17:43

Zadnja izmjena: 25.04.2021. 08:58

Foto: Objava Nezavisne liste Zajedno

Objava Nezavisne liste Zajedno:

Kao predsjednik Kluba vijećnika i kao kandidat za župana Nezavisne liste Zajedno obavještavamo javnost da je nakon presude VSRH postalo jasno kako su jedino naši vijećnici upozoravali na nužnost sklapanja Nagodbe i mirnoga rješavanja svih sporova.

Politikantska poigravanja Čačića, Habuša, Bosilja i bivših odvjetnika grada Petrića koji su cijelo vrijeme koristili kazneni postupak za svoje političke interese, kršeći prava na presumpciju nevinosti, ignorirajući pravni poredak, postupajući protivno važećim ugovorima, donoseći koncesiju za odlaganje kad je MBO Ugovor bio važeći, i to na 90 milijuna kuna bez prebijene lipe u proračunu, sada su se pokazala kao opasna i štetna jer grad ima dva važeća pravna posla i pravomoćnu sudsku presudu da u sklapanju MBO Ugovora nije bilo ništa kriminalno.

Umjesto da su Čačić, Habuš i Bosilj zbrinuli otpad u jedinom MBO postrojenju s važećim dozvolama 2012., oni su, uz savjete odvjetnika Petrića, jednostavno ignorirali ugovore. Tako je u Brezje dovezeno još 30.000 tona otpada, donesena nezakonita koncesija, izgubljeno 35 milijuna kuna od Fonda i bale se nisu uklonile do 2013. kako je zamislilo Gradsko poglavarstvo 2008. Usto, nije plaćeno zemljište za POS, pa će sada građani Varaždina zbog nesposobnosti tadašnjeg HNS-a pod vodstvom Čačića kao i SDP-a, platiti i kamate. To je izravna šteta zbog koje će grad sada poduzeti sve da se šteta naplati od Habuša i njegovih savjetnika za POS.

Sada se pokazuje da su Čačić, Habuš, Bosilj i Petrići bili spremni koristiti pravni spor za političke interese pa se javlja sumnja da su tako izravno radili protiv interesa građana. Jedini način njihove komunikacije je difamacija i optužbe bez osnova kako bi sakrili činjenicu da projekte nemaju, nisu sposobni voditi ništa, a jedini interes im je osobni ....  Konačno treba naglasiti da je tvorac ove ideje i onaj koji je vukao sve konce putem svojih marioneta nitko drugi nego Radimir Čačić, čovjek koji i dan danas sudi iznad suda ne shvaćajući da je prošlo vrijeme u kojem su partija i UDBA, dakle njegovi to radili.

Mario Lešina, 

Kandidat za župana Nezavisne liste Ivana Čehoka

Komentari