OBUSTAVA ODVOŽNJE OTPADA

Bivša vlast za situaciju s otpadom proziva sadašnju: Niti znaju, niti slušaju, niti pitaju

Objavljeno: 06.07.2021. 11:06

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 11:12

Varaždinska Čistoća, kao što je poznato, od danas ima zabranu prikupljanja miješanog komunalnog otpada, o čemu su jučer i službeno izvjestili javnost.

Situacija je krajnje ozbiljna, građani ne znaju kuda će s otpadom, a gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu će problem pokušati riješiti u nadležnom ministarstvu u Zagrebu. 

Bosilj za nastalu situaciju jednim dijelom smatra odgovornom državu - jer, kako je rekao, jedino za Čistoću nije odredila deponij na koji će odvoziti otpad. Drugim dijelom smatra odgovornom bivšu vlast i upravu Čistoće, koju će, kako je najavio - smijeniti.

- Vidjeli ste, rečeno je da je već 27. veljače bila sazvana izvanredna Skupština Čistoće vezana uz ovu temu. Nitko nije cijeli treći, četvrti i peti mjesec "mrdnuo" da se to riješi.

Nakon svega što je rečeno, putem svojih Facebook profila oglasili su se i predstvanici bivše vlasti - danas oporbe - Ivan Čehok i Mario Lešina. Oni, očekivano, za cijelu stvar krive "novog gradonačelnika", Nevena Bosilja. 

'Bosilj traži kazneno djelo'

Lešina piše kako gradonačelnik Bosilj od direktora Čistoće da facto "traži da napravi kazneno djelo" koje direktor ne želi učiniti, tj. ne želi nekom predati otpad bez javnog natječaja.

- Ugasit će još jedno poduzeće, zbrinjavanje otpada predati nekom drugom po bitno većoj cijeni.... Mi nismo napravili ništa od toga, i svejedno išli na obavijesne razgovore i imali cijeli niz neugodnosti, ali, što je najvažnije, niti jedan odvoz crnih kanti nije izostao. Da nisu trumpovski najavljivali instant rješenja, šutio bih - napisao je Lešina.

'Niti znaju, niti pitaju'

Ivan Čehok, s druge strane piše, da je graska vlast "odmah završila u udarnim vijestima", te zaključuje:

- Uglavnom, niti znaju, niti su sposobni, niti slušaju, niti pitaju, niti ih zanima. Jedino do čega im je stalo kako postaviti svoje drugove po gradskim uredima i tvrtkama. Sad samo gledajte grabež za funkcijama. A građani će se dokle zabavljati s time kako čuvati svoje smeće na + 35.

Komentari