uzvratio na prozivke

Leverić: Interesni krugovi? Batinić je bio drugi čovjek HNS-a, a pravi cilj skriva

„Milorad Batinić očito ima neki drugi cilj koji ćemo, pretpostavljam, vrlo brzo saznati“, riječi su kojima je Alen Leverić komentirao Batinićev odustanak od kandidature i prozivke koje je uputio na račun županijskog HNS-a…
Objavljeno: 11.12.2020. 14:00

Zadnja izmjena: 11.12.2020. 14:21

Foto: Arhiva

„Milorad Batinić očito ima neki drugi cilj koji ćemo, pretpostavljam, vrlo brzo saznati“, riječi su kojima je Alen Leverić komentirao Batinićev odustanak od kandidature i prozivke koje je uputio na račun županijskog HNS-a…

>>BATINIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE "Podmeću mi, dirnuo sam u interesne krugove"

Podsjetimo, Milorad Batinić odlučio je dva dana uoči unutarstranačkih izbora povući svoju kandidaturu za predsjednika, a svoju odluku obrazložio je riječima da se suočava s opstrukcijama određenih interesnih krugova unutar HNS-a. Aktualnog predsjednika županijskog HNS-a, Alena Leverića, Batinić je pritom prozvao imenom i prezimenom.

Činjenicu da je zaista odustao od sazivanja Predsjedništva županijskog HNS-a, Alen Leverić je i za naš portal obrazložio epidemiološkim mjerama koje je donio županijski Stožer civilne zaštite. Ističe, međutim, kako su konzultacije bile odrađene sa svakim članom pojedinačno.

"Skrivene namjere"

Na pitanje: na koje je to „interesne krugove“ aludirao Milorad Batinić, Leverić odgovara sljedeće:

- Ne razumijem izjavu kolege Batinića u dijelu u kojem spominje „određene interesne krugove“. Nije li upravo gospodin Batinić bio drugi čovjek HNS-a kao predsjednik Kluba HNS-a u vrijeme kada smo bili u koaliciji s HDZ-om? Kao predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić sukreirao je ključne odluke i politike stranke.

Zaključno, Leverić je mišljenja kako Milorad Batinić zapravo ima skrivene namjere:

- Nezadovoljstvo i isključivost izjava g. Batinića ima očito neki drugi cilj koji ćemo pretpostavljam vrlo brzo saznati – rekao je za eVaraždin predsjednik županijskog HNS-a.


Očitovanje

Pisano očitovanje Alena Leverića također prenosimo u cijelosti:

Kolegi Miloradu Batiniću predsjedništvo Županijske organizacije podržalo je njegovu kandidaturu za predsjednika, kao i sve ostale kandidate kao i nacionalno predsjedništvo, podržavajući demokratsko pravo da kandidati budu nominirani i birani. Tako da cijela ova priča, nezadovoljstvo i isključivost izjava g. Batinića ima očito neki drugim cilj koji ćemo pretpostavljam vrlo brzo saznati.

 Predsjedništvo županijskog HNS-a, koje se sastoji od  25 članova i 10 dužnosnika, bilo je sazvano prije donošenja županijske mjere o zabrani okupljanja tolikog broja ljudi. Kada je donijeta zabrana, odnosno kada Predsjedništvo tehnički više nije bilo moguće održati, odrađene su konzultacije sa svakim članom pojedinačno.

Kao predsjedniku županijskog HNS-a vrlo mi je žao što je kolega Batinić odustao, ali me s druge strane veseli što će HNS Varaždinske županije imati svojeg kandidata za zamjenika predsjednika – gospodina Mirka Korotaja, načelnika Općine Cestica. 

Ne razumijem izjavu kolege Batinića u dijelu u kojem spominje „određene interesne krugove“. Nije li upravo gospodin Batinić bio drugi čovjek HNS-a kao predsjednik Kluba HNS-a u vrijeme kada smo bili u koaliciji s HDZ-om? Kao predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić sukreirao je ključne odluke i politike stranke. Kada se, na kraju, odlučio kandidirati i za predsjednika stranke, njegova kandidatura trenutno je bila proslijeđena svim članovima predsjedništva stranke I predsjednicima podružnica.

I da zaključim još jednom, ova priča, nezadovoljstvo i isključivost izjava g. Batinića ima očito neki drugi cilj koji ćemo pretpostavljam vrlo brzo saznati.

Alen Leverić

Predsjednik HNS-a Varaždinske županije

Komentari