reakcija

Leverić poručio Runcu da će o njegovom istupu u Nedjeljnom intervjuu raspravljati stranačka tijela

Objavljeno: 21.10.2018. 12:56

Zadnja izmjena: 21.10.2018. 13:31

Foto: Arhiva

Predsjednik županijskog HNS-a Alen Leverić na svojoj Facebook stranici komentirao je izjavu Alena Runca u današnjem „Nedjeljonom intervjuu“ riječima kako će se o istoj raspravljati unutar HNS-ovih stranačkih tijela.

Runac je, podsjetimo, izjavio kako je Alen Leverić ključ problema u odnosima između HNS-a i HDZ-a na lokalnoj razini, rekavši: „Odnosi HNS-a i HDZ-a u Varaždinskoj županiji su na svim razinama dobri. Odnos predsjednika županijskog HNS-a Alena Leverića prema HDZ-u je, s druge strane, jako loš. Tu je početak i kraj priče. Ne znam zašto g. Leverić stalno ima potrebu po medijima prozivati HDZ i ne želim se miješati. Time se neka bavi rukovodstvo HNS-a.“

Leverićev komentar ove njegove izjave glasi: „Suradnja mene osobno i svih načelnika / gradonačelnika kako HDZ-a tako i ostalih stranaka je više nego korektna, s jednim najvažnijim ciljem – a to je razvoj naše županije i sjevera Hrvatske. Stavovi HNS-a u zajedničkoj Vladi su potpuno jasni po tom pitanju: podizanje prihoda općina i gradova; državne nekretnine staviti u funkciju lokalnog razvoja; drugi stup ostaviti kao privatno vlasništvo svakog pojedinca koji uplaćuje novac i još mnogo, mnogo više. Postoji nešto što se zove ljubav prema kraju u kojem živiš. Ne moraš biti tu rođen, ali moraš poštovati taj prostor i ljude“.

Odnosi između lokalnog HNS-a i HDZ-a posebno su se zaoštrili otkako je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine glas HDZ-ovog vijećnika presudio da HNS-ov Zlatan Mošmondor ne postane potpredsjednik Županijske skupštine. Alen Leverić tada je za eVaraždin izjavio kako ne vjeruje da je to bila slučajnost.

 >>Leverić ne vjeruje HDZ-u: "Predugo sam u politici da vjerujem u slučajnosti"

„Nedjeljni intervju“ s Alenom Runcem možete pročitati ovdje.

Komentari