presica hns-a

Leverić: "Dožupani su degradirani, a radom bolnice ne možemo biti zadovoljni"

Objavljeno: 26.04.2018. 17:19

Zadnja izmjena: 26.04.2018. 17:26

Foto: Luka Šalamun

Danas su zajedničku konferenciju za medije u Varaždinu održali HNS-ovci Ivan Vrdoljak i Alen Leverić, pri čemu je predsjednik županijskog HNS-a izrazio nezadovoljstvo radom Opće bolnice Varaždin i najavio određeno „iznenađenje“.

Navedeno iznenađenje trebalo bi se odnositi na djelovanje interesnog odbora stranke kojega namjeravaju oformiti u predstojećem razdoblju, budući da su do sada, kako je rečeno, bili fokusirani na mlade i žene. Leverić je u tom pogledu ustvrdio da bilježe prosječan rast članstva od pet posto, što smatraju – potpunom stabilizacijom stranke.

- Sljedećih šest mjeseci biti će puno jače jer su ljudi prepoznali one koji pričaju i vrijeđaju, i one koji rade. Naši cilj je 14 načelnika i gradonačelnika, mjesto župana i izvršna vlast. Malo ću biti ciničan, čak razmišljamo da i funkciju posebne savjetnice reguliramo zakonom, budući da su zamjenici župana sada degradirani – rekao je Leverić.

Vrdoljak je ponovno rekao, kako je koalicija s HDZ-om bilo „stavljanje države ispred politike“, što je prema njegovim riječima – dalo rezultate, jer je ministrica Divjak kurikularnu reformu „prvi puta u  povijesti uvela u učionice“, a ministar Štromar putem subvencioniranih kredita „zadržava mlade u Hrvatskoj, posebno u Varaždinsko županiji“.

Komentari