još jedan u utrci za gradonačelnika

LIGA ZA VARAŽDIN Sevšek kandidat za gradonačelnika, Patafta na suđenje gleda kao na priliku

Objavljeno: 12.04.2017. 13:05

Zadnja izmjena: 12.04.2017. 13:10

Foto: Željko Porobija

Danas u podne na prostoru pred Gradskom vijećnicom Liga za Varaždin predstavila je odvjetnika Vladu Sevšeka kao svog kandidata za gradonačelnika i nositelja liste za Vijeće.

Dakle, kandidat je ipak Sevšek koji je ujedno i šef udruge - unatoč tome što Liga prije nije najavljivala da će ići sa svojom kandidatom, a onda je bilo pitanje s kim će izaći na izbore. No, jučer je skupština udruge izglasala Sevšeka, koji je svoje predstavljanje ujedno iskoristio i kao prigodu da iznese neke točke iz programa Lige nazvanog 33 na kvadrat. Najavio je grad koji će se puno više usmjeriti na one koji stvaraju novu vrijednost, zatim smanjivanje prireza za 10%, oživljavanje središta grada i izgradnju najmanje dvije tvornice u Poslovnoj zoni Brezje. Između ostalog je govorio i o učinkovitoj gradskoj upravi.

- Drugim pristupom i drugim načinom promišljanja hoćemo doista učiniti ovaj grad efikasnim, iz kojega ljudi više neće odlaziti nego se vraćati u njega. - istaknuo je Sevšek na kraju svog predstavljanja.

No, pozornost je privukla i prisutnost poduzetnika Davora Patafte, kojega su upitali neće li suđenje njemu smetati uspjehu liste Lige.

- Općenito ta tema i treba da se otvori i da se što više istine oko cijelog tog postupka javno prezentira građanima. A pozivam sve koji smatraju da treba biti kakve rasprave, neka dođu i da se prodiskutira o tome. - izjavio je Patafta.

Komentari