i izlaznost i rezultat

Ljubešćica oborila dvostruki rekord: 'Dokaz da smo najjača organizacija HDZ-a u županiji'

Piše: EU izbori

Objavljeno: 10.06.2024. 15:52

Zadnja izmjena: 10.06.2024. 17:21

Foto: Objava načelnika Nenada Horvatića na društvenim mrežama

Ostvarivši izlaznost od 39,03 posto i rezultat za jednu stranku, konkretno HDZ, od 73,78 posto, četvrta najmanja općina u Varaždinskoj županiji može se pohvaliti s čak dvostrukim rekordom na europarlamentarnim izborima.

Sa spomenutom izlaznošću Ljubešćica je nadmašila i državni i županijski prosjek, prvoga za 17,68 posto, a drugoga za 19,25 posto. Osim u Ljubešćici jedna stranka, u ovom slučaju HDZ, približan broj glasova ostvarila je jedino u Općini Visoko (63,66%).

Stranke su općenito rijetko prelazile više od 50 posto glasova, odnosno to se dogodilo još samo u Općini Bednja, gdje je HDZ osvojio 60,05 posto. SDP je osvojio najviše u gradu Varaždinu, gdje je osvojio, kao što smo već pisali, 42,52 posto.

'Dokaz da smo najjača organizacija HDZ-a u županiji'

Takav ishod, koji u Ljubešćici nije rijetkost, komentirao je i načelnik Nenad Horvatić, inače već dva izborna ciklusa bez protukandidata.

- Dragi moji, koji živite slogan Ljubešćica u srcu, od srca Vam hvala. Opet rekorderi, gotovo 40 posto izlaznosti i čak 74 posto glasova za HDZ dokaz je da smo najjača i najbolja organizacija HDZ-a u Varaždinskoj županiji. Bili ste i ostali najbolji. Moj naklon od srca. A sada odmor i navijamo za nogometnu repku. Do pobjede – poručio je putem društvenih mreža, jučer kasno navečer, nakon okupljanja ljubeškog HDZ-a povodom slavlja za parlamentarne izbore.

Komentari