Ludbreg: Bez "velikog cirkusa" Bilićev proračun na kraju prihvaćen

Objavljeno: 27.11.2014. 10:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, održanoj u srijedu 26. studenoga, s osam glasova za, pet protiv i dva suzdržana, ludbreški vijećnici prihvatili su Prijedlog proračuna  za 2015. godinu.

Gradonačelnik Dubravko Bilić proračun je nazvao realnim, ali i razvojnim, čime je replicirao HSLS-ovcu Ivanu Lončariću koji je proračun nazvao u gospodarskom smislu "nemobilizirajućim".

- Slažem se s time i u redu je da se poveća za vrtiće, novorođene ludbrežane, svaka čast podržavanju socijalnim momentima, međutim imam osjećaj da proračun nije razvojan i nije mobilizirajući. Letvicu je uvijek dobro podići što više, jer onda se čovjek trudi da ju preskoči - rekao je Lončarić.

Reformist Krešimir Horvat, koji je na jučerašnjoj sjednici zbog ponovne aktivacije mandata u Vijeću položio prisegu, također je imao prigovora vezano uz proračun, a tijekom glasovanja ostao je suzdržan.

- Svi govore da će sljedeća godina biti jako teška, pa ne znam odakle onda optimizam. Onaj najbitniji rejting, kreditni, nam je u smeću i od tuda sve kreće. S druge strane, važno, ako ne i najvažnije za gospodarski rast su fondovi EU, a u ovom proračunu nisam vidio da imamo predviđena vlastita sredstva za projekte. Zato kažem, od kuda toliki optimizam? - rekao je Horvat.

Odgovarajući na primjedbe Bilić je, pak, ponovio da je proračun realan.

- Na prihodovnoj strani mi smo vrlo lako mogli napisati dotacije od pet milijuna od nekih fondova ili ministarstava, ali nismo jer nismo takvi ljudi. Ovaj proračun je konverzvativan, realan i daj Bože da smo ga prekonzervativno planirali, pa da bude u pozitivi - rekao je Bilić.

>>Dubravko Bilić: Vijećnik Horvat sije mržnju, netoleranciju i primitivizam

Krajem rasprave po ovoj točki došlo je i do verbalnog sukoba između HSS-ovca Petra Skupnjaka i Kreše Horvata, čiji je brat Goran Horvat upravo za jučer održanu sjednicu putem Facebooka najavljivao "veliki cirkus", na što ga je Skupnjak podsjetio, ali i neizravno za spomenuto prozvao. Suzdržani su naposlijetku ostali vijećnici HSLS-a, HDZ-a i reformist Krešimir Horvat, a protiv su glasovali HSP-ov Vanja Vahtarić i Goran Horvat.

Komentari