za 2022. godinu

SDP: Zašto smo podržali proračun Grada Ludbrega

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 29.12.2021. 13:22

Zadnja izmjena: 30.12.2021. 08:15

Gradsko vijeće Grada Ludbrega jučer je održalo sjednicu na kojoj je izglasan proračun za 2022. godinu, kojeg su podržali i vijećnici iz redova SDP-a.

Kako navode, proračun su podržali jer se Grad Ludbreg pridružio inicijativi SDP-a protiv menstrualnog siromaštva te će od iduće godine svim učenicama osnovne i srednje škole u Ludbregu biti osigurane besplatne higijenske potrepštine. Također navode da će se na prijedlog GO SDP-a Ludbreg u dogovoru s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem od sljedeće godine povećati naknade za novorođenu djecu s 1.200 na 2.500 kuna za svako rođeno dijete.

Proračunom za iduću godinu povećava se i ekonomska cijena dječjeg vrtića s 1.300 na 1.450 kuna te će Grad sufinancirati 950 kuna po djetetu umjesto dosadašnjih 800 kuna u svim vrtićima, dok će cijena za roditelje ostati ista.

Kako navode, proračun su podržali i zbog toga što su donesene odluke bile dijelom njihovom predizbornog programa. - Pozdravljamo također priključenje inicijativi SDP-a za sufinanciranje menstrualnih higijenskih potrepština za učenice u Osnovnoj i Srednjoj školi u Ludbregu s obzirom da Županija nije imala sluha da se projekt financira iz županijskog proračuna - navode iz GO SDP-a Ludbreg.

Komentari