oglasili se priopćenjem

Reformisti Bilića pozivaju na ostavku: "Presuda predstavlja uteg i sumnju"

Objavljeno: 25.03.2019. 13:20

Zadnja izmjena: 25.03.2019. 13:26

Ludbreški Reformisti oglasili su se priopćenjem za medije u kojemu gradonačelnika Dubravka Bilića pozivaju na ostavku, nakon što je uvjetno optužen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

>>BILIĆ OSUĐEN ZA NEPRIPADNU KORIST "I dalje ne osjećam krivnju za propust zbog kojeg je isplaćeno 14.500 kuna"

- Obzirom na presudu koja je donesena, bilo bi sasvim logično i moralno da gradonačelnik Bilić podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, budući da je ovime bitno narušeno povjerenje građana koje su mu dali na izborima - kažu u priopćenju koje potpisuje predsjednik gradske organizacije Krešimir Horvat, te dodaju:

- Ova presuda u svim daljnjim poslovima koje će gradonačelnik obavljati u ime grada, bit će uteg i predstavljati sumnju u kvalitetno obavljanje dužnosti, te stoga pozivamo gradonačelnika da preda ostavku i time omogući Ludbregu normalno daljnje funkcioniranje, a građanima priliku da na izborima kažu što misle o presudi koja je donesena - zaključuju Reformisti.

Podsjetimo, presudi ludbreškom gradonačelniku prethodila je njegova nagodba s Uskokom, no nakon iste izjavio je kako se i dalje ne osjeća "krivim za propust zbog kojega je isplaćeno 14.500 kuna". Riječ je bila o naknadi za odvojeni život, za što Bilić kaže da je "posljedica različitog, nepotpunog i nedorečenog reguliranja prava na naknadu". Reformisti ga, s druge strane prozivaju da - "snosi isključivu odgovornost kao u to vrijeme odgovorna osoba".

Komentari