donošenje proračuna

Ludbreški Reformisti: Prepoloviti prirez i ukinuti naknadu za kanalizaciju

Objavljeno: 09.12.2021. 11:14

Zadnja izmjena: 09.12.2021. 11:30

Uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega, na kojoj će se donositi proračun, vijećnici Reformista uputili dvostruko smanjenje prireza i ukidanje naknade za izgradju kanalizacije.

Vijećnici Krešimir Horvat i Jasminka Topolko traže ostale vijećnike da ih u prijedlozima podrže, a kada je, primjerice, riječ o prirezu, poručuju:

- Tražimo smanjenje prireza sa sadašnjih 12 posto, što je najveći prirez, na šest posto, a s bzirom na to da je došlo do vala poskupljenja svih artikala na tržištu. Smatramo da je potrebno više pažnje posvetiti ljudima i njihovim egzistencijalnim potrebama.

'Uštedjelo bi se 50 kuna mjesečno'

Reformisti nadalje žele ukinuti naknadu za izgradnju kanalizacije, jer kažu da građani kanalizaciju "plaćaju kroz uplatnice za potrošnju vode Varkomu d.d.

- I sam gradonačelnik je na našu incijativup otvrdio je da je ta naknada suvišna  pošto se izgradnja kanalizacije financira iz EU fondova. Tako bi po našim izračunima četveročlano kućanstvo uštedjelo oko 50,00 kn mjesečno.

Softver za proračun

Zaključno, vijećnici Reformista po uzoru na Bjelovar, Varaždin i druge, predlažu uvođenje softvera Cityx Transparentor, koji prikazuje svaku pojedinačnu isplatu iz proračuna. 

Komentari