oštra reakcija na glasine

Ludbreški SDP poručio da Bilić nije napustio stranku, ali i da ne bi bio osamljen pri takvoj odluci

Objavljeno: 05.02.2019. 13:08

Zadnja izmjena: 05.02.2019. 13:11

Foto: Arhiva/Ilustracija

Sudeći prema objavi na Facebook profilu, ludbreški SDP odlučio se javno ograditi od glasina kako je njihov predsjednik i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić napustio stranku.

U objavi koja sinoć osvanula na Facebooku stoji kako netko širi „zlonamjerne informacije“, te da će Dubravko Bilić, odluči li iz nekog razloga (konkretno: „narušavanja načela liberalne demokracije i socijaldemokracije od strane vodstva SDP-a na višim razinama“) napustiti stranku – to učiniti javno.

- Ti potezi u svakom slučaju će za sobom povući identične odluke velikog broja članova koji dijele stavove građana socijalno liberalne demokracije, a koje trenutno vodstvo SDPH uopće ne prepoznaje – glasi znakovita poruka za kraj ove objave ludbreškog SDP-a koju prenosimo u cijelosti.

Unatoč zlonamjernim informacijama koje su se počele širiti, Dubravko Bilić, predsjednik GO SDP Ludbreg i dalje je član Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDPH). Gradonačelnik grada Ludbrega u drugom mandatu, u kojem je postigao apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima u prvom krugu, osiguravši za SDP pozicije gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika (Renata Potočnik), predsjednika gradskog vijeća (Antun Šimić), sve iz redova SDP-a, te apsolutne većine u Gradskom vijeću grada Ludbrega, nije istupio iz stranke u kojoj je više od 20 godina.

Ako će gradonačelnik grada Ludbrega i predsjednik Gradske organizacije SDP-a grada Ludbrega u bilo kojem trenutku osjetiti da je, zbog narušavanja načela liberalne demokracije i socijaldemokracije od strane vodstava SDP-a na višim razinama došlo vrijeme da se distancira od stavova koji se kose sa uvjerenjima velike većine članova SDP-a Ludbreg kao i njega samog, poteze koje će povući neće biti tajni već izuzetno javni, a ti potezi u svakom slučaju povući će za sobom identične odluke velikog broja članova koji dijele stavove građana socijalno liberalne demokracije, a koje trenutno vodstvo SDPH uopće ne prepoznaje.

Komentari