narodna stranka - reformisti

Luka Brezovec - kandidat Reformista za gradonačelnika Novog Marofa

Objava Narodne stranke - reformisti

Objavljeno: 25.04.2021. 16:49

Zadnja izmjena: 25.04.2021. 16:51

Foto: Objava Narodne stranke - reformisti

Luka Brezovec, novo je ime na političkoj sceni Novog Marofa.

Rođen je 02.11.1997. godine u Varaždinu. Osnovnoškolsko obrazovanje pohađao je u Novom Marofu. Većinu vremena provedenog u osnovnoj školi bavio se sportom, točnije rukometom.  Završio je Drugu gimnaziju u Varaždinu, a nakon završetka srednje škole upisuje Pravni fakultet u Rijeci, na kojem je trenutno apsolvent. Također na fakultetu trenutno obnaša funkciju asistenta za marketing u ELSA Rijeka (European LawStudentsAssociation ). Kuhanje mu je strast, stoga nerijetko njegovi prijatelji i obitelj mogu uživati u spremljenim delicijama. A osim što u slobodno vrijeme voli kuhati, aktivan je član Crvenog križa i sportskog društva Remetinec.

Zašto politika?

- Osnovna motivacija za bavljenjem politikom proizlazi od istinske želje, ali i dužnosti da pomognem zajednici u kojoj živim cijeli svoj život. Nažalost, danas sve više mladih zaobilazi politiku, svojim primjerom želim potaknuti mlade ljude da se što više aktivno uključe u politiku. Jedino aktivnim sudjelovanjem i zajedništvom možemo učiniti nešto za našu zajednicu – rekao je Luka.

Kao ključnu polugu za razvoj grada vidim projekte sufinancirane iz Fondova EU. Najbolji primjer je upravo Varaždinska županija koja je postala predvodnica RH po povlačenju novaca iz Fondova Europske unije.

Također, smatram da nam je nužno ponovno formiranje mjesnih odbora kao  prvi direktni kontakt između građana i gradske uprave i gradonačelnika.

Ključne točke programa za Novi Marof:

  • povećanje stipendija za studente s 800 na 1.000 kuna, a za učenike deficitarnih zanimanja s 500 na 700
  • smanjenje komunalne usluge za umirovljenike
  • omogućiti gradski prijevoz (mini bus) i besplatan gradski prijevoz umirovljenicima sa mirovinom manjom od 2.000 kn
  • izgradnja školske sportske dvorane uRemetincu
  • energetska obnova područnih škola Mađarevo i Ključ
  • nogostup na području cijelog grada
  • križanje Orehovec- Ključ- Oštrice – rješavanje sigurnosti opasnog i nepreglednog križanja sa dodatnom signalizacijom, uzdignutim plohama i vibrotrakama
  • izgradnja centralnog trga i parka
  • Poduzetnička zona Novi Marof: komunalno opremanje cijele zone
  • osnivanje Razvojne Agencije: stručna pomoć i podrška - svim poduzetnicima, obrtnicima i udrugama u pripremi i prijavi projekata

Turizam i kultura također su u prioritetima za razvoj Novog Marofa, Kuće za odmor s pričom postale su brand našeg kraja. Našim iznajmljivačima treba pružiti snažniju financijsku podršku za daljnji razvoj, osmisliti nove manifestacije kako bismo se pozicionirali na sam vrh turističke karte ne samo Županije već i naše regije.

Komentari