eu izbori

Foto - Izvještaj iz stožera Krunoslava Lukačića: Blizu smo mandata

Objavljeno: 09.06.2024. 20:17

Zadnja izmjena: 09.06.2024. 20:17

Foto: Boris Matijašec

Stranke centra, njih 14, na današnje izbore za Europski parlament izašle su zajedno na Fairplay listi, a preferencijalni kandidat bio je HNS-ov Krunoslav Lukačić.

Lukačić je proteklih nekoliko tjedana bio u intenzivnoj kampaniji u Varaždinskoj županiji, ali i ostatku Hrvatske. Prije izbora, kazao je kako je okupljanje centralno liberalističkih stranaka težnja dugi niz godina. Nakon prvih izlaznih anketa smatra kako će Fairplay lista osvojiti mandat te naglašava izrazito malu izlaznost na današnje izbore.

- Prema izlaznim anketama blizu smo jednog mandata. Vjerujem da kad se zbroje svi rezultati da ćemo doći do tog jednog mandata na koji smo i računali i da ćemo nastaviti biti centar i liberalne stranke, da ćemo ipak imati svog zastupnika. Ono što me ne veseli je vrlo mala izlaznosti. Mi kao Fairplay lista i ovdje u Varaždinskoj županiji pokušali smo potaknuti što više ljudi da izađu na izbore i izaberu prema svojim preferencijama svojeg euro zastupnika. Mislim da smo tu trebale sve stranke više odraditi. Naravno da velikim strankama odgovara da što tiše prođu izbori i da stranačka vojska to odradi. Mislim da to nije dobro za demokraciju jer izbori su festival demokracije i svakako treba poraditi na tome u narednom periodu. Sve članice koje su kasnije ulazile u Europsku uniju imale su taj problem s neatraktivnim EU izborima. Vjerujem da će u narednim izbornim ciklusima izlaznost biti veća – kaže Lukačić.

Komentari