posljednje informacije

Lukačić ili Mošmondor? HNS-ov kandidat za župana neće biti Marijan Škvarić

Ovih dana HNS-ovci su navodno prelomili da bi njihov kandidat za župana trebao biti "netko od mlađih"...
Objavljeno: 23.01.2021. 09:02

Zadnja izmjena: 23.01.2021. 09:02

Foto: Arhiva

Prema posljednjim informacijama, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić  ipak neće biti HNS-ov kandidat za župana, kako se to duže vremena nagađalo...

Na sastancima koji su se odražali nakon izlaska Milorada Batinića iz stranke, HNS-ovci su sada navodno prelomili i njihov kandidat za župana ipak bi trebao biti „netko od mlađih“. Spominje se pritom nekoliko imena: od Ivana Bednjanića Bunića, donedavnog predsjednika mladih HNS-a, do tajnika županijske organizacije stranke Nikole Sedlara. Međutim, izvjesnije je da bi to ipak mogao biti netko od poznatjih HNS-ovaca, kao što je, primjerice, bivši direktor bivše Azre – Krunoslav Lukačić; ili pak HNS-ov oporbeni potpredsjednik Županijske skupštine Zlatan Mošmondor.

Podsjetimo, 19. siječnja HNS je napustio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, prozivajući bivšeg predsjednika stranke Predraga Štromara za uhljebljivanje, klijentelizam i nastavak suradnje s HDZ-om. HNS-ovci, s druge strane, Batinića prozivaju za „šurovanje“ s Reformistima u zamjenu za njihovu više ili manje javnu podršku njemu za još jedan mandat na čelu Ivanca.

Prvi je izišao Igor Kos

Prvi tko je od načelnika napustio HNS bio je Igor Kos, načelnik Općine Beretinec, koji je to učinio još u siječnju 2019. Kao glavni razlog svojeg odlaska, Kos je naveo ostanak starih lica u stranci unatoč činjenici da su lokalni izbori 2017. bili izgubljeni. Kao ravnatelj Elektrostrojarske škole, imao je i izravnih razmimoilaženja s tadašnjom ministricom Blaženkom Divjak. Na čelo Beretinca došao je 2013.

HNS-ov rekorder

Odlukom Predraga Štromara da se više ne kandidira za predsjednika stranke, predsjednik HNS-a postao je „njegov kadar“ Stjepan Čuraj. Međutim, spletom istih okolnosti na mjesto drugog čovjeka stranke tako je došao i jedan od najdugovječnijih HNS-ovih kadrova - načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Načelnik Cestice Korotaj je prvi put postao daleke 1995; do sada je pobjeđivao šest puta, a srušiti ga nisu mogli niti na prijevremeno izazvanim izborima 2015.

Komentari