županijska skupština

Lukačić: Kad kreću prve testne linije za županijski prijevoz?, Stričak: Predstavit ćemo ih uskoro

Objavljeno: 12.06.2024. 13:54

Zadnja izmjena: 12.06.2024. 13:54

Foto: Lidija Filipović

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine jedna od tema na aktualnom satu bila je i javni linijski županijski prijevoz.

Pitanje o fazi tog projekta županu postavio je županijski vijećnik HNS-a Krunoslav Lukačić.

- U kojoj smo fazi? Studija je koliko znam završena. Kad možemo očekivati konkretne korake odnosno prve testne linije ili buseke kako naši ljudi to vole zvati? Kad to možemo očekivati i na koji način će se provoditi?

Župan Anđelko Stričak također je potvrdio kako je studija završena, a slijedi predstavljanje načelnicima i gradonačelnicima.

- Studija vezana za linijski prijevoz je gotova. Predstavit ćemo je na kolegiju načelnika i gradonačelnika jer oni su prvi koji bi trebali vidjeti to i dati primjedbe i prijedloge ili ako se s nečim ne slažu, a tek potom ćemo dati na uvid cjelokupnoj javnosti. Taj kolegij bit će u slijedećih dva tjedna.

Podsjećamo, na prošloj sjednici Županijske skupštine Stričak je istaknuo kako je Županija potpisala ugovor sa Sveučilištem Sjever za izradu studije mreže javnog linijskog cestovnog prijevoza te kako je do tada bio izrađen prijedlog nove mreže linija i voznog reda kao i procjena godišnjih troškova i smjernica za daljnji razvoj sustava. 

Komentari