reakcija bivšeg direktora azre

Lukačić: "Poručujem Čačiću da se ne upušta u rasprave o EU projektima, jer znam da on to ne razumije"

Objavljeno: 04.10.2018. 15:48

Zadnja izmjena: 04.10.2018. 15:52

Foto: Arhiva

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine, varaždinski župan Radimir Čačić prozvao je bivšeg direktora Azre Krunoslava Lukačića da je propustio natječaje vrijedne stotine milijuna kuna, i to već nakon smjene vlasti...

>>Čačić: "Lukačić je propustio stotine milijuna projekata, dogodi li se to ovima sad, idu doma!"

Poglavito je istaknuo programe za kulturna dobra, a za prethodno razdoblje kao glavnog krivca prozvao bivšeg župana Predraga Štromara: „Čim sam došao i dao im da nešto rade, radili su ozbiljno i dobro. Da je ostao Štromar, Lukačić i dalje ne bi radio ništa“, rekao je između ostaloga Čačić kojemu Lukačić nije ostao dužan. Naime, bivši direktor Azre očitovao se medijskim priopćenjem na današnju prozivku u  kojoj kaže kako je „suludo komentirati“ tvrdnju da je Azra u njegovo vrijeme prihodovala samo četiri milijuna kuna.

- Svake godine u izvještaj je bila uključena tablica u kojoj je naveden odnos uloženih sredstava Varaždinske županije i novonastale vrijednosti. Ove godine tih podataka nije bilo, kako se ne bi pokazala uspješnost Azre – kaže Lukačić, te nabraja projekte poput spojnog objekta u Novom Marofu, poboljšanja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite, izgradnje dnevne bolnice i energetske obnove nekoliko škola (Bednja, Marof, Bukovec), sveukupne vrijednosti više od 123,5 milijuna kuna.

- Poručujem županu Radimiru Čačiću da se ne upušta u rasprave o EU projektima, jer znam da on to ne razumije, ali vješto zna manipulirati netočnim izjavama. Došao je na gotove projekte koji su bili pripremljeni i prijavljeni od županijske vlasti na čelu s HNS-om, te je samo trebao potpisati ugovore koji su pristigli nakon lokalnih izbora. Vjerojatno je svima jasno da se projekti ne mogu prijaviti i odobriti preko noći, iako bi nas neki svim silama željeli uvjeriti u to – zaključuje svoju reakciju Lukačić.

Komentari