inicijativa

Nakon tragedija u susjedstvu Lukavečki i Bosilj u nadolazećem tjednu poduzet će ovo

Objavljeno: 06.05.2023. 20:59

Zadnja izmjena: 07.05.2023. 08:09

Mediji ovih dana u velikoj mjeri izvještavaju o recentnim ubojstvima u susjedstvu, a na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća tim je povodom predsjednik vijeća Lovro Lukavečki iznio inicijativu za organizaciju sastanka psihologa varaždinskih škola.

Naime, referirajući se na te tragične događaje, Lukavečki je rekao kako takve situacije ukazuju na sve veći problem mentalnog zdravlja te je podsjetio da je Grad Varaždin već ranije zaposlio dodatne psihologe u škole. Zanimalo ga je u kojoj je fazi projekt zapošljavanja psihologa sada te koji su daljnji koraci.

- Grad je prije godinu dana odlučio da se iz gradskog budžeta financira zapošljavanje dodatnih psihologa u škole u kojima ih ministarstvo nije odobrilo. Vidjeli smo da se događaju strašni događaji u susjedstvu te postoji sve veći problem kod mentalnog zdravlja, a drago mi je da je Grad Varaždin prvi u Hrvatskoj koji se počeo baviti tim problemom. U kojoj je fazi taj projekt sada, kakav je feedback iz škola i planiramo li daljnje korake? Predlažem da se sazove koordinacija svih osnovnoškolskih psihologa da vidimo kakvo je stanje pa da možemo pravovremeno reagirati - rekao je.

'Varaždin je vrlo siguran grad'

Bosilj je tim povodom najavio sastanak svih ravnatelja i psihologa idući tjedan, iako smatra kako je Varaždin siguran grad te je istaknuo kako se godišnje za psihologe izdvaja 400 tisuća kuna iz proračuna.

- Mediji su se raspisali, a znamo da takvo izvještavanje potiče druge nasilnike, a doza senzacionalizma u pojedinim medijima potaknula je na dodatno nasilje. Stoga, idući tjedan ćemo imati sastanak ravnatelja osnovnih škola i psihologa u školama da razmotrimo situaciju. Tim zapošljavanjem smo već prevenirali neke stvari, nikad ne možemo biti sigurni, ali mislim da je grad Varaždin jedna vrlo sigurna sredina - najavio je Bosilj.

Komentari