aktualni sat

Poskupljuje plin, ali Termoplin neće slati nove uplatnice do lipnja - evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2022. 13:28

Zadnja izmjena: 31.01.2022. 16:38

Foto: Arhiva

Gradski vijećnik iz redova SDP-a Lovro Lukavečki danas se na aktualnom satu osvrnuo na poskupljenja namirnica i energenata te je postavio pitanje planira li Grad uvesti neke mjere ili subvencije za građane.

Prema riječima gradonačelnika Nevena Bosilja, gradska vlast za sada prati što se događa na državnoj razini te nakon toga planiraju djelovati.

- Mi već u proračunu imamo nekakvih 650 tisuća kuna za razne subvencije prema Čistoći i sigurno ćemo ih još više dići kako bi našim sugrađanima omogućili da što bezbolnije prođemo kroz promjene cijena koje nas čekaju u sljedećem periodu - rekao je Bosilj.

Otkrio je također što se se u narednom razdoblju dogoditi s računima za plin, odnosno govorio je o detaljima sastanka s direktoricom Termoplina.

- Naši građani su dobili račune od 1.1 do 30.6 i oni su po istim cijenama kao što su bili za prethodno razdoblje, no od 1.travnja bi cijene trebale ići gore. Jedino je dobro to što se 80 posto potrošnje akumulira u prva tri mjeseca tako da Termoplin neće slati nove uplatnice za razdoblje od siječnja do lipnja, eventualno će biti neka doplata, ovisno o povećanju iza 1. travnja. Imat ćemo proračunske rezerve da možemo reagirati prema našim građanima - završio je Bosilj.

Komentari