sjednica

Lukavečki predložio ograničavanje korištenja jednokratne plastike u Gradu Varaždinu

Objavljeno: 21.10.2021. 08:56

Zadnja izmjena: 21.10.2021. 08:58

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Lovro Lukavečki je ispred Kluba vijećnika SDP-a predložio da se Grad Varaždin pridruži inicijativi ograničavanja korištenje jednokratne plastike.

Radi se o inicijativi kojom se ograničava korištenje jednokratne plastike za gradsku upravu, ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada Varaždina, kao i sva javna događanja koja (su)organizira ili (su)financira Grad. Takvoj inicijativi pridružili su se Dubrovnik i Trogir, a sudeći prema reakcijama gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika Miroslava Markovića, treći grad u Hrvatskoj bit će Varaždin.

- Plastika u okolišu je ogroman problem i ja prihvaćam svaku inicijativu takvog karaktera. Pokušat ćemo od sljedeće godine da barem gradska uprava postane gradska uprava bez plastike, a nakon toga da krenemo takvu inicijativu širiti prema javnim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada. – odgoviro je Bosilj na pitanje vijećnika Lukavečkog.

Na gradonačelnika se nadovezao njegov zamjenik Marković koji se složio s inicijativom vijećnika Lukavečkog i istaknuo da prvo trebaju krenuti od sjednica Gradskog vijeća i maknuti plastične čaše sa stolova.

Komentari