Maras nije mogao odoljeti: Mislio sam da ću danas Varaždincima čestitati i na predsjedniku Sabora

Objavljeno: 04.12.2015. 14:19

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 10:51

Foto: Siniša Sović

Danas je otvoren boutique hotel Park u Varaždinu, a svečanom otvaranju su nazočili brojni političari, od novizabranih zastupnika do predstavnika državne i lokalne vlasti.

U svom prigodnom obraćanju nazočnima ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kao da nije mogao odoljeti, pa je rekao, aludirajući na jučerašnju sjednicu Hrvatskog sabora, da se danas nadao varaždinskom predsjedniku sabora…

- Mislio sam da ću danas čestitati Varaždinu i na prvom predsjedniku Sabora - Varaždincu, rekao je Maras uz osmijeh, misleći na Roberta Podolnjaka koji je također bio prisutan među nazočnima.

>>Bura negodovanja u Saboru zbog Podolnjakova odbijanja kandidature, sjednica prekinuta

Podsjetimo, Robert Podolnjak jučer nije prihvatio kandidaturu za predsjednika Sabora, iako ga je predložila skupina od 55 zastupnika koalicije Hrvatska raste na čelu sa SDP-om, strankom u kojoj je i Gordan Maras.

Tom je prilikom Podolnjak istaknuo da će kandidaturu prihvatiti samo u slučaju ako ona bude rezultat konsenzusa.

- Prijedlog ću prihvatiti samo u slučaju ako bude rezultat konsenzusa jer moja stranka ima svega 15 zastupnika. Zbog toga inzistiramo na konsenzusu. Budući da ga u ovom trenutku nema, ja moram otkloniti prijedlog kandidature za predsjednika - rekao je.

Spomenuto je izazvalo buru negodovanja među saborskim zastupnicima koji zbog prekidanja konstituirajuće sjednice na kraju nisu mogli položiti prisegu.

Komentari