odgovor predsjednik hss-a

Darko Marković: U novom progresivnom programu HSS-a pojedinci možda ne vide svoj interes

Štefanka proziva i za „bojkot“ kada je riječ o stranačkim uplatnicama, a koje je prema njegovim riječima....
Objavljeno: 26.06.2018. 11:46

Zadnja izmjena: 26.06.2018. 14:34

Foto: Arhiva

Gradski povjerenik HSS-a u Ivancu Marijan Štefanko u ponedjeljak se javnosti obratio priopćenjem u kojem je naveo da napušta stranku zbog svojevrsnih zakulisnih igara starog vodstva te neaktivnosti podjednako starog i novog vodstva, na što se danas očitovao predsjednik županijskog HSS-a Darko Marković.

>>ŠTEFANKO NAPUSTIO HSS: Nije zbog Beljaka, nego vadi lokalni "prljavi veš" unatrag nekoliko godina

Marković navodi da nisu dobili zahtjev za ispis „niti jednog člana“, međutim da će prihvatiti „legitimnu odluku“ Marijana Štefanka i Nikole Vidonija iz Ivanca – No, u isto vrijeme ne možemo prihvatiti argumente koje je u svom priopćenju naveo g. Štefanko – piše Marković i dodaje da Štefanko kao povjerenik ivanečkog HSS-a mjesecima nije održao Skupštinu.

Štefanka proziva i za „bojkot“ kada je riječ o stranačkim uplatnicama, a koje je prema njegovim riječima Štefanko „neovlašteno“ i „nepošteno“ odlučio nepodijeliti. Za prigovore koji se odnose na bivše vodstvo Marković piše da „novo rukovodstvo niti želi niti može prihvatiti odgovornost“, međutim naglašava da je upravo Štefanko kao politički tajnik imao neposredan i veliki utjecaj na kreiranje i provođenje politike.

- Koristeći sada to kao argument u najmanju ruku nije pošteno niti prema dojučerašnjim stranačkim kolegama niti stranci čiji je bio član, a koja mu je omogućila i obnašanje sadašnjih političkih funkcija u Gradu Ivancu – smatra predsjednik HSS-a, zaključujući kako s obzirom na novi - progresivni program HSS-a razumije „da pojedinci više nemaju energije, volje, ili su izgubili vjeru u nove ideje ili ne mogu ostvariti svoje interese kroz HSS“.

Komentari