presica uoči sjednice

Marković: 'Čehok je kralj smeća, visokih računa i demogagije - nećemo podržati njegovo izvješće o radu'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.09.2018. 15:24

Zadnja izmjena: 13.09.2018. 16:11

Miroslav Marković uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnika Čehoka na današnjoj presici nazvao je kraljem smeća, visokih računa i demogije.

>>Marković: ''Instalacijom muškog falusa Habijan nas sramoti pred cijelom Hrvatskom''

Predsjednik gradskog SDP-a tvrdi da će računi za odvoz otpada za pojedine kategorije građana biti viši i do 150 posto, što naziva „pljačkom“, traži hitnu izmjenu cjenika te osiguravanje uvjeta za zaštitu kontejnera od zloupotrebe. SDP-ovci su se dotaknuli i najavljenog povećanja cijena vode te smanjenje plaća u Varkomu, kazavši da je tvrtka u „izuzetno teškim financijskim problemima zahvaljujući krivim potezima Bunića, Čehoka i Avara“. Tvrde da je novac za bazene potrošen nenamjenski, štoviše da bi zbog obustave aglomeracije i propasti Aquatehnike moglo doći do njezina kraha.

„Građani će doživjeti šok kada vide koliko će ih koštati 'integralno' rješenje problema bala i MBO-a. Lako je gradonačelniku Čehoku. Njemu njegova 'teško zarađena' saborska mirovina očito nije dovoljna pa je, postavši gradonačelnik, zamrznuo mirovinu i uzeo duplo veću neto plaću od 17.000 kn na račun proračuna grada“, izjavio je Miroslav Marković. Za kraj, Neven Bosilj je dodao kako Klub vijećnika SDP-a neće podržati Izvješće o radu gradonačelnika za prvih 6 mjeseci ove godine, ali i kako je prijavio Grad Varaždin povjerenici za zaštitu prava na pristup informiracijama. Konferenciji je nazočila i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Komentari