održan sastanak

eTV - Marković: HDZ može biti dio rješenja, ali ljudima je dosta, podvući ćemo crtu

Marković kaže da će do kraja razgovarati sa svima, pokušati izbjeći prijevremene izbore, međutim od bala u proračunu i referenduma neće odustati ni pod cijenu izbora jer misle da je građanima "toga dosta". Izbori najranije mogu biti u travnju, a najkasnije tek u srpnju...
Objavljeno: 16.12.2022. 11:05

Zadnja izmjena: 16.12.2022. 11:27

Anđelko Stričak početkom tjedna ponudio je preslagivanje kao eventualnu opciju izbjegavanja prijevremenih izbora u gradu Varaždinu.

SDP i HDZ danas su održali i konkretan sastanak, međutim SDP nije želio pristati na uvjet HDZ-a, kako navodi Marković: da se iz proračuna (privremeno) maknu bale.

- Naravno da Čehok kojem je stalo da se ništa ne riješi pritišće HDZ i župana, ali mislim da se HDZ može izdići iznad toga i da je ovo nadstranačko pitanje. Zato razgovaramo s njima, jer mislim da su oni dio rješenja, i moraju biti dio rješenja, isto kao i druge političke opcije, ali nećemo si dozvoliti da grad bude taoc opet nekakvih osobnih sukoba (Stričak-Čačić, Budimo grad-obitelj Petrić). Ljudima je toga dosta - kaže Marković.

'Podvući ćemo crtu'

SDP će, kako dodaje, razgovarati koliko god treba, pokušati izbjeći izbore, međutim od bala u proračunu i referenduma neće odustati. Ne bude li druge izbori će se u najboljem slučaju održati već u travnju, a u najgorem tek u srpnju.

Ponavlja ipak kako je rješenje na stolu, završen je međunarodni natječaj, ponuda je skuplja, međutim mora se podvuči crta. Ovo rješenje sufinancira država, a desetogodišnju kredit Varaždin će vrlo brzo vratiti kroz prodaju zemljišta i otvaranje radnih mjesta.

'Odgajateljice nisu oštećene'

Što se pak tiče teta u vrtiću i njihovih materijalnih prava, za koje ih je prozvao Stričak, Marković kaže da to ni na koji način nije u pitanju.

 - On je apsolutno u krivu, ne znam tko mu je to objašnjavao, pregovori su završeni prije mjesec i pol, dogovorili smo kolektivne ugovore s boljim primanjima sa 1. 1. 2023. Znači, plaća za siječanj isplaćena u veljači. Rebalans za 2022. nema nikakve veze s tim. Morali smo ga ipak povuči kako ne bi propao natječaj za obnovu gradske vijećnice – zaključio je Marković.

Posljednja sjednica održat će se uoči Stare godine.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari