Marof: Izglasana imenovanja u nadzorne odbore i upravna vijeća, Hrenić aktivirao vijećnički mandat

Objavljeno: 09.06.2015. 08:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Siniša Sović

Uoči subotnje svečane sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati povodom Dana grada, novomarofski vijećnici u ponedjeljak su održali treću po redu radnu sjednicu od prijevremene smjene vlasti .

Pita li se oporbeni SDP, jedini razlog za održavanje spomenute sjednice Gradskog vijeća bila su "imenovanja stranačkih ljudi" u nadzorne odbore i upravna vijeća javnih ustanova i gradskih tvrtki.

- Znam da se trebaju vratiti dugovi rušenja vlasti, ali barem ste se trebali potruditi u tri rečenice opisati zašto oni zaslužuju biti u određenom odboru ili upravnom vijeću – rekao je Mladen Smoljanec, koji smatra da predložene i na kraju izglasane osobe nisu dovoljno ili čak ni minimalno kompetentne.

- Čudom se čudim tko to govori! Iza sebe imate nekoliko političkih imenovanja, a unatrag nekoliko godina politički ste ravnatelj bolnice. Ova sjednica je sazvana zbog Piškornice – glasio je odgovor gradonačelnika Siniše Jenkača.

Naposlijetku su sva imenovanja izglasana s osam glasova za, dva HNS-ova suzdržana glasa i četiri glasa vijećnika SDP-a i Reformista protiv.

Sanacija odlagališta

Jednoglasno je s druge strane prihvaćen novi projekt sanacije odlagališta komunalnog otpada "Čret", koja bi mogla stajati do čak 20 milijuna kuna. Naime, Fond za zaštitu okoliša odbacio je model prema kojemu bi sanaciju trebao financirati sa 60 posto.

U međuvremenu se količina otpada značajno povećala, no ovaj put projekt će voditi tvrtka Piškornica d.o.o. Grad će pritom biti tek potpora, projekt je vrijedan 15-20 milijuna kuna, a Fond bi mogao osigurati i do 100 posto sredstava.

Premda su vijećnici negodovali što ispred Piškornice sjednici nije nazočio sam direktor Mladen Jozinović, nego njegovi zamjenici; i premda su, kako je istaknuto, još mnoga pitanja otvorena, uglavnom su se složili da je ovaj model bolji od prethodnog.

- Nećemo valjda pisati pisma Dedu Mrazu?! – komentirao je Zvonimir Puškadija nedolazak Jozinovića, dok je Boris Ravić (Laburisti) zaključio kako je sada razvidno da projekt nije zastao zbog prijevremenih izbora nego, kako je rekao, "šarlatanstva".

Državna revizija

Na ovaj put ni po čemu naročito zanimljivom aktualnom satu, gdje su vijećnici imali prilike saznati da dio Zgarebačke ulice u Novom Marofu spada pod Možđenec, Dragu Bitar iz HNS-a zanimalo je, da li je pozvana za vrijeme kampanje često najavljivana državna revizija.

Povratak Hrenića

Gradonačelnik Jenkač odgovorio je da će to učiniti tijekom ljeta. Što god ona pokaže, zasigurno će potaknuti raspravu već na prvoj idućoj radnoj sjednici, jer bi na njoj trebao nazočiti i bivši gradonačelnik Darko Hrenić.

Naime, kako se ovih dana može čuti, Hrenić je pokrenuo postupak aktivacije svojeg vijećničkog mandata te se u Gradsko vijeće Grada Novog Marofa vraća na mjesto Štefanije Zidar, predsjednice novomarofskih Reformista.

Komentari