obratili se priopćenjem

MARTIJANEC Kupnja nekretnina od bivšeg načelnika izazvala polemiku između Reformista i Levaka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2019. 13:27

Zadnja izmjena: 17.07.2019. 13:35

Članovi Reformista iz Općine Martijanec danas su se obratili priopćenjem u kojem pišu kako dvojica načelnjika, sadašnji i bivši ''nanose štetu građanima Općine''.

Kako pišu Reformisti, Općina Martijanec je nekretnine koje se nalaze ispred i iza liječničke ambulatne prodala bivšem načelniku još za vrijeme njegovog mandata za 33 tisuće kuna, a sada ih ponovno kupuje za 69.500 kuna. - Sadašnjom ponudom u iznosu od 69,500 kuna zarada na toj nekretnini bi bila dvostruka što mi nikako ne možemo prihvatiti. Netransparentan, a možda i kriminalan način postupanja prilikom prodaje, zahtijeva posebnu pažnju i odgovornost prilikom moguće ponovne kupnje od strane jedinica lokalne samouprave - poručuju Reformisti i dodaju kako načelnik Levak želi ovu kupnju prebaciti na odgovornost Općinskog vijeća.

Na ove je izjave reagirao i načelnik Dražen Levak koji poručuje kako je ''svima dobro poznat način na koji je bivši načelnik Franjo Golubić stekao nekretnine'' , ali kako do danas to vlasništvo nije bilo osporeno na sudu.

- Predmetne nekretnine graniče sa javnim površinama na kojima su smješteni svi javni servisi mještana Općine Martijanec i k tome nemamo do danas niti jedan javni prostor tipa trga na kojem bi se mogla organizirati javna događanja, mini tržnica ili sl - poručuje Levak i dodaje kako su sve to razlozi zbog kojih smatra da je neupitni interes Općine Martijane da iskoristi pravo prvokupa i da predmetne nekretnine opet vrati u vlasništvo Općine.

- Mene prošlost ne zanima, radim na tome da Martijanec konačno postane prepoznatljivo Općinsko sjedište i uopće ne dvojim o potrebi kupnje ovih nekretnina.U toj sam namjeri poduzeo sve propisane radnje da se kupnja na zakoniti način doista i izvršo - poručuje za kraj Levak.

 

 

 

Komentari