reakcija nakon akcije

eTV - Martinčević: 'Čehok i HDZ Varkom su doveli u pitanje, a Varteks dali Bakiću'

'Sve to u konačnici plaćaju građani Grada Varaždina. Prije neki dan izglasali smo i ovu nagodbu vezanu uz bale. Pa to su deseci milijuna kuna do kojih ne bi došlo da Čehok i njegovi pajdaši nisu radili u gradu Varaždinu što su radili uz manje-više uvijek stabilnu podršku HDZ-a, riječi su Natalije Martinčević...
Objavljeno: 15.07.2022. 11:52

Zadnja izmjena: 15.07.2022. 20:12

Natalija Martinčević danas je u eTV studiju postavila pitanje opstojnosti Varkoma nakon jučerašnje akcije europskih istražitelja, budući da se radi o europskim projektima i vrlo vjerojatno penalima koji slijede.

  • Bakić: Ne postoji ni teoretska šansa da se 'dočepam' Varteksovih nekretnina, niti me zanimaju, više OVDJE.

Martinčević odgovornoim smatra bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka i lokalni HDZ, budući da je privredeni direktor Varkoma Željko Bunić bio član Čehokove liste, a Robert Gotić potpredsjednik gradskog HDZ-a. Uvažava, kako kaže, presumciju nevinosti, europski organi će svemu, naglašava, dati dozu ozbiljnosti, no zaključuje:

- Sve to u konačnici plaćaju građani Grada Varaždina. Prije neki dan izglasali smo i ovu nagodbu vezanu uz bale. Pa to su deseci milijuna kuna do kojih ne bi došlo da Čehok i njegovi pajdaši nisu radili u gradu Varaždinu što su radili uz manje-više uvijek stabilnu podršku HDZ-a. Sada imamo priču od 30 milijuna eura, koja se također odnosi na tvrtku Varkom, desit će se ozbiljni prenali obzirom da se radi o europskim novcima, te je u pitanju uopće opstojnost Varkoma nakon ovakvog udara.

'Bilo je: mi ili radikalna desnica'

Martinčević je u emisiji gostovala povodom izlaska Reformista iz koalicije s HDZ-om. U istu su ušli, kako kaže, jer je u tom trenutku to bila najbolja opcija i za Hrvatsku i za Varaždinsku županiju. Oni su svoju ruku, kako pojašnjava, uvjetovali milijardama kuna vrijednim Sporazumom za sjever („Dotad smo slušali o samo o Slavoniji i Pelješkom mostu“), a radikalna desnica koja je bila druga opcija HDZ-a, svoju bi ruku možda uvjetovala nečim poput zabrane pobačaja kojoj se oni snažno protive, te će vjerojatno organizirati i referendum („Nismo za pobačaj, nego smo za pravo na njega, za edukaciju, pa možda i besplatnu kontracepciju“)

'Stričaka smeta naziv Čačićeva pruga'

S HDZ-om je u konačnici puklo na projektu brze pruge, kojeg, prema uvjerenju Reformista, koči izravno župan Anđelko Stričak jer, kako kažu, ne želi realizaciju projekta koji je kolokvijalno poznat kao „Čačićeva pruga“.

- Čačić je odradio autoput, POS, četiri godine zaredom bili smo najuspješnija županija u povlačenju europskih sredstava, još sad nekakva „Čačićeva pruga“, to je lokalnom HDZ-u bilo malo previše i oni na uštrb interesa građana su apsolutno blokirali taj projekt, ali i neke druge. Znamo da se odustalo od projekta od 600 milijuna za Varaždinske Toplice. To je sad uzeo Bjelovar, Daruvar, svi su uzeli, a mi smo rekli da to nećemo samo zato što je to Čačić isplanirao. To je strašno – rekla je Martinčević, dodajući kako u aktualno vrijeme poskupljenja energenata nedostatak pruge posebno dolazi do izražaja.

'Bakiću dali da se dočepa nekretnina'

Zaključno, Martinčević je HDZ i bivšeg gradonačelnika Čehoka prozvala da su Nenadu Bakiću pomogli se „dočepati Varteksovih nekretnina“.

-  Danas Varaždin, gradsko vijeće i gradonačelnik nemaju nikakvog utjecaja na to što će se događati u centru grada praktički na našim najvrijednijim nekretninama. Vlada to uzme (u vlastitu ingerenciju, nap.), HDZ i Čehok podupru, to daju privatnom igraču i evo što se sad događa. Dakle, upropaštena tvrtka, grad izuzet od odlučivanja (vidimo kako to do sad ide) i treće, obitelji i radnici bez posla. To je priča o Varteksu – zaključila je Martinčević.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević pogledajte ovdje:

 

Komentari