reakcija

Martinčević na 'Varaždinu za slobodu': 90% bolnica 'drži' HDZ, pravo na pobačaj ne postoji

Objavljeno: 08.06.2024. 12:18

Zadnja izmjena: 08.06.2024. 12:18

Danas je u Varaždinu, u isto vrijeme kada i Hod za život, održano i mirno okupljanje naziva "Varaždin za slobodu" kod Starog grada, a kojeg je podržala i, između ostalih, Natalija Martinčević.

Kako je rekla, već treću godinu zaredom u isto vrijeme i gotovo na istom mjestu organizira se miran kontraprosvjed Hodu za život. Dodala je kako smatra da je paragidma oko ovog pokreta krivo postavljena, odnosno kako se oni zalažu, istaknula je, za kontracepciju, za edukaciju i zdravstvenu zaštitu, ali i prava žena da odlučuju o svojem tijelu.

- To je važno posebice danas kada imamo ozbiljno ograničavanje prava žena u Hrvatskoj. Pravo na pobačaj u Hrvatskoj postoji na papiru, a u stvarnosti ono ne postoji. 90 posto ravnatelja bolnica u Hrvatskoj su HDZ, oni se prizivaju na priziv savjesti te se to pravo u većini bolnica ne provodi. Žene su primorane ići u ilegalne ambulante, što je opasno po njihov život ili preskupo. Mi nismo za pobačaj, mi smo za kontracepciju, ali smo za pravo na pobačaj i općenito prava žena na izbor - rekla je Martinčević, između ostalog. 

Komentari