konferencija za medije

Martinčević: ''Čehok je zabranio Županijski plac i đonom ide na naše poduzetnike i poljoprivrednike''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2020. 11:16

Zadnja izmjena: 05.06.2020. 11:21

Kako je navela posebna savjetnica župana Natalija Martinčević na konferenciji za medije, gradonačelnik Ivan Čehok zabranio je održavanje Županijskog placa koji se sutra trebao održati ispred Županijska palače, odnosno na Franjevačkom trgu.

Prema riječima Natalije Martinčević, prema Gradu upućen je zahtjev s datumima održavanja placa za lipanj i srpanj, odnosno za svaku drugu subotu, a poslan je i poziv proizvođačima. - Dobili smo rekordan odaziv, sve organizirali i pripremili, sve o trošku Županije i jučer popodne dobili smo odbijenicu od strane Grada Varaždina sa nesuvislim i lažnim navodima navela je Martinčević i dodala koji su bili razlozi odbijanja:

- Grad se poziva na odluku gradskog stožera civilne zaštite čije je tumačenje protivno odluci nacionalnog stožera. Sljedeći razlog navedena je manifestacija ''Ljeto u Varaždinu'', ali Franjevački trg nije predviđen za održavanje te manifestacije. Treće, Grad nas je uputio na Gradsku tržnicu, ali moram napomenuti kako je ovo što mi organiziramo potpuno besplatno, a tržnica sve to naplaćuje - rekla je Martinčević i za kraj dodala :

- Čehok iz čiste obijesti ide direktno đonom na naše obrtnike, na naše male lokalne proizvođače domaće hrane i na naše poljoprivrednike - završila je Martinčević i dodaje kako će se plac ipak sutra održati, ali u atriju županijske palače.

 

 

 

 

Komentari