Martinčević kod Josipovića: Građani žele promjene izbornog zakonodavstva

Objavljeno: 19.10.2014. 13:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Saborska zastupnica i potpredsjednica  Narodne stranke Reformisti, Natalija Martinčević, na poziv Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, sudjelovala je na radnom sastanku i prezentaciji istraživanja o tome što građani misle o ustavnim promjenama i promjeni izbornog sustava.

Martinčević je istaknula kako je istraživanje jasno pokazalo da su građani za promjene, posebno za promjene u izbornom zakonodavstvu.

Još u lipnju u saborsku sam proceduru uputila prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor kojim bi se zastupnici birali na isti način na koji se biraju i zastupnici u Europski parlament. To bi značilo da građani uz stranku mogu izabrati i zastupnika za kojeg smatraju da će ih najbolje zastupati – rekla je Martinčević.

Na sastanku se govorilo i o sveobuhvatnim promjenama Ustava RH, kojima bi se na prijedlog Predsjednika Republike, trebalo pristupiti početkom iduće godine.

Odlukom predsjedništva Narodne stranke Reformisti, Natalija Martinčević imenovana je članicom stožera izborne kampanje dr. Ive Josipovića za 3. izbornu jedinicu.

Komentari