sjednica sabora

Martinčević: Ministar se mora odmah uključiti u rješavanje bala otpada u Varaždinu

Objavljeno: 28.07.2020. 11:57

Zadnja izmjena: 28.07.2020. 12:49

Na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora zastupnica Reformista Natalija Martinčević pozvala je ministra Tomislava Ćorića da se uključi u rješavanje problema baliranog otpada u Varaždinu. Reformisti, podsjetimo, nisu podržali integralno rješenje gradske vlasti...

- Više od sto tisuća tona otpada se više od 10 godina nalazi na vodozaštitnom prostoru. To je ekološka financijska i pravna zavrzlama bez presedana u Hrvatskoj. Država se mora uključiti i dati cjelovito rješenje, odgovarajuću zakonsku regulativu i jasna pravila – rekla je Martinčević, dodajući kako je u Hrvatskoj centralizirano sve osim gospodarenja otpadom.

Imamo kaos i katastrofu

- Zbog toga imamo kaos, jer svaki grad i svaka općina vodi svoju politiku – rekla je Martinčević, nazvavši politiku gospodarenja otpadom Grada Varaždina „katastrofalnom“. Reformisti su, podsjetimo, bojkotirali prošlu sjednicu Gradskog vijeća.

- Gradonačelnik Čehok, koji je uhapšen, pa nepravomoćno osuđen na 2,5 godine zatvora upravo zbog ugovora i pravnih poslova vezanih uz rješavanje problema varaždinskog smeća, uz još tri potvrđene optužnice i procese protiv njega, danas ponovno odlučuje o tim istim poslovim i ugovorima koji su predmet kaznenog postupka – rekla je Martinčević, pozivajući na reformu pravosuđa.

Komentari