Martinčević: Ni zastupnici naše županije nisu podržali amandmane za boljitak regije

Objavljeno: 03.12.2014. 13:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Ni jedan od tri podnesena amandmana na Državni proračun Republike Hrvatske saborske zastupnice Narodne stranke – Reformisti Natalije Martinčević nije prošao.

Kako je izvjestila u svom priopćenju, još se jednom pokazalo da je Vlada Republike Hrvatske nedovoljno osjetljiva za sjeverni dio Hrvatske.

Podnijela sam amandmane na Državni proračun kojima bi se osigurala dodatna sredstva za regiju Sjever. Amandmani su odbijeni i Vlada RH je time pokazala nedovoljnu osjetljivost za sjeverni dio Hrvatske.  Amandmane nisu podržali niti zastupnici vladajuće koalicije iz Varaždinske županije – navodi Martinčević u svom priopćenju.

Svojim amandmanima, Natalija Martinčević tražila je osiguranje sredstava za Sveučilište Sjever, ukupno 20 milijuna kuna, zatim 30 milijuna kuna za sufinanciranje rješavanja problema baliranog otpada u Brezju te osiguranje dostatnih sredstava za Fond za sufinanciranje EU projekata koji je Vlada na prijedlog Reformista osnovala, ali, prema njenim riječima, s nedovoljnim sredstvima.

Vlada je nažalost sve predložene amandmane odbila, pokazavši time nedovoljnu brigu i nerazumijevanje za ove velike probleme, To me, međutim neće obeshrabriti da se, sasvim konkretno kroz projektni pristup i dalje borim za napredak sjevera Hrvatske i time opravdam povjerenje građana koji su me izabrali da zastupam njihove interese u Hrvatskom saboru – priopćila je saborska zastupnica.

Komentari