rezultati turizma

Martinčević o Čehokovoj prozivci: "Bolje neka brine kako će rješiti smeće ili barem jedan EU projekt"

Objavljeno: 11.05.2018. 11:29

Zadnja izmjena: 11.05.2018. 13:21

Foto: Arhiva

„Čehok bi zaista trebao biti zabrinut, ali za to kako će riješiti problem smeća ili realizirati barem jedan EU projekt,  a ne koliko je ljudi noćilo u Varaždinkoj županiji“, izjavila je danas na Korzu Natalija Martinčević, komentirajući izjavu gradonačelnika da bi se županijska vlast trebala „ozbiljno zapitati“ za turističke rezultate.

>>Čehok: "Županijska vlast se treba ozbiljno zapitati za turističke rezultate"

Bio je to, naime, Čehokov komentar objave rezultata prema kojima Varaždinska županija snažno zaostaje za turistički  rezultatima Međimurske ili Krapinsko-zagorske županije, što je Martinčević danas pripisala „neradu proteklih osam godina“ na županijskoj razini zbog kojega su, kako kaže – smijenili odgovorne za takve rezultate, a sada ulažu 156 milijuna kuna u zdravstveno-turističke kapacitete u Varaždinskim Toplicama.

„To je direktno ulaganje u turizam, rezultati noćenja na području županije su najveći dosad, međutim Varaždin kao najvažnija turistička točka nije napravio ništa, što za rezultate županije predstavlja najveći problem. Prošlo je godinu dana, a nismo čuli ni ideju a kamoli vidjeli realizaciju smeća. U istom razdoblju mi smo povukli 245 milijuna EU sredstava, po čemu smo prvi u Hrvatskoj, dok Grad nije prijavio ni jedan projekt. Naša ponuda da pomognemo u bilo čemu i dalje stoji“, rekla je Martinčević, odnedavno predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

Komentari