Martinčević o Škvariću: Nervozan je jer će uskoro Sabor gledati samo na televiziji

Objavljeno: 08.05.2015. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Na prozivke saborskog zastupnika i lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića reagirala je reformistica Natalija Martinčevi.

Škvarić je komentirao njene izjave o radu u Hrvatskom saboru te istaknuo kako Martinčević uopće nema u sabornici te da si pokušava pripisati tuđe zasluge i time dobiti još malo prostora u medijima.

Martinčević mu nije ostala dužna te je naglasila kako razumije "nervozu HNS-a s obzirom na to da su parlamentarni izbori blizu".

- Razumijem nervozu vodstva HNS-a zbog činjenice da su parlamentarni izbori blizu, a ta stranka može građanima, a posebno građanima Varaždinske županije, isporučiti jedno veliko ništa. Hrvatska je u nikad goroj gospodarskoj situaciji. Nije provedena niti jedna reforma, nije realiziran niti jedan ozbiljan projekt, a projekte u Varaždinskoj županiji, od bolnice pa nadalje, možemo vidjeti samo na slikama - oštra je Martinčević.

Kako kaže, to dovoljno govori o tome kako su svoj posao odradili saborski zastupnici HNS-a te dodaje kako se iz Škvarićeva priopćenja vidi da on smatra da je posao zastupnika sjediti petkom u Hrvatskom saboru i dizati ruku za apsolutno sve prijedloge Vlade Republike Hrvatske, bez ikakve konstruktivne kritike i osobnog stava.

- Kao saborska zastupnica svoj posao obavljam konstruktivno što se može vidjeti iz mojih, javno objavljivanih aktivnosti. Prva sam u Hrvatskom saboru predložila Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, predložila sam Zakon o osnivanju Fonda za sufinanciranje investicijskih projekata, predložila sam još u 11. mjesecu 2014. Zakon o osnivanju Sveučilišta Sjever, temeljem kojeg smo sada i došli do realizacije takve inicijative. Moje inicijative u Hrvatskom saboru su i Zaključak Hrvatskog sabora o Raiffeisen zadrugama kako bismo pomogli građanima koji su zbog ilegalnog poslovanja tih zadruga ostali bez imovine - navela je između ostalog Martinčević i dodala svoj angažman oko nacionalnog statusa HNK u Varaždinu, oko izmjena Zakona o obrtu, oko sufinanciranja Sveučilišta Sjever i rješavanja problema varaždinskog smeća, što, kaže Martinčević, HNS-ovci nisu podržali.
 
U prve dvije godine mandata, tvrdi Martinčević, bila je najaktivnija zastupnica po broju rasprava u našoj županiji.

- To je moj rad u Hrvatskom saboru! Što su u Hrvatskom saboru radili HNS-ovi zastupnici? Grijali su saborske klupe, ponekad nešto rekli i petkom dizali ruku za sve što je Vlada stavila pred njih. Niti jedan zastupnik HNS-a iz naše (treće) izborne jedinice osobno nije dao niti jedan jedini Zakonski prijedlog - navodi Martinčević.

Što se tiče Škvarićeva priopćenja, Martinčević zaključuje kako je nervozan jer više neće biti saborski zastupnik.

- Razumijem i frustraciju gospodina Škvarića, jer on će nakon isteka mandata Hrvatski sabor gledati samo na televiziji, a uz to će morati otrpjeti još puno mojih konferencija za medije, svaki put s novim konstruktivnim zakonskim prijedlozima i rješenjima na dobrobit građanki i građana Varaždinske županije, ali i cijele regije Sjever - zaključila je Martinčević.

Komentari