Martinčević položila prisegu, na aktualcu o cenzuri, 'afričkoj šljivi' i 'božjoj zaštiti' ministra Zmajlovića

Objavljeno: 03.12.2015. 11:49

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:47

Foto: Siniša Sović

Aktualni sat 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina počeo je davanjem prisege Natalije Martinčević koja je aktivirala svoj vijećnički mandat i prošao je s desetak pitanja, koja su uglavnom upućena gradonačelniku Goranu Habušu iz redova nezavisnih i oporbenih vijećnika...

Donedavna saborska zastupnica i potpredsjednica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević nakon obrazloženja mandatne komisije te izgovorene prisege, u četvrtak se vratila u vijećničke klupe i odmah prozvala gradonačelnika Gorana Habuša radi “cenzure“.

- Gradonačelnik je ukinuo direktne prijenose sjednice Gradskog vijeća i držim da je to nepotrebno skrivanje istine – rekla je Martinčević.

Istu primjedbu gradonačelniku je uputio i nezavisni vijećnik Stjepan Cepanec, na što je Goran Habuš odgovorio da je u međuvremenu “istekao ugovor s VTV-om“.

- Nije u pitanju moja odluka i Gradsko vijeće je to koje mora odlučiti želi li rebalansom osigurati novac za nastavak prijenosa sjednica – branio se Habuš.

Krunoslav Burek, upozorio je na problem vandalizma u gradu i na neprihvatljivo ponašanje učenika koji se okupljaju u skate parku, na što mu je gradonačelnik odgovorio kako Vijeće za prevenciju nastoji riješiti probleme u suradnji s školama.

- Apeliramo i na roditelje da se uključe u rješavanje problematike. Srećom, gradske komunalne službe nered koji ostaje iza vandala uvijek brzo počiste – rekao je gradonačelnik.

Među zanimljivijim pitanjima bilo je ono Božidara Kolarića, vijećnika iz redova Laburista koji je upozorio ako je varaždinski balirani otpad nagomilan u Brezju trebalo odavno obraditi u pogonu za MBO, a sudove za to vrijeme “pustiti da rade svoje“. Zatražio je i da ga se ne prekida u izlaganju i poručio Josipu Hehetu, predsjedniku Gradskog vijeća, da "nabavi štopericu“.  

Zanimalo ga je i hoće li Grad Varaždin zbog nerješavanja zbrinjavanja otpada kazneno prijaviti ministra Mihaela Zmajlovića. Međutim, iz odgovora kojeg je dobio od gradonačelnika, može se iščitati kako se to, barem u dogledno vrijeme, neće dogoditi.

- Nikakva prijava zasad nije potrebna, ne daj Bože da tužimo ministra. Vidjet ćemo tek nakon formiranja nove Vlade s kim uopće nastavljamo razgovore oko zbrinjavanja komunalnog otpada – istaknuo je Habuš. 

Željko Bunić, vijećnik iz redova HSLS-a upozorio je da je prošlo više od godinu dana otkako je iniciran prijedlog da se pokrenu pregovori za smanjenje zakupnine za Arenu na Dravi.

Tvrtki Max Bogel svaki mjeseci plaćamo tri milijuna kuna, a zbog kašnjenja gubimo više od 200 tisuća kuna. Kada će biti oformljeno povjerenstvo i hoće li varaždinski gradonačelnik išta poduzeti? Gradonačelnik to treba rješavati, a ne zabavljati javnost pitanjima kakav proračun žele za 2016. godinu. Znate, jedno je imati želju, a drugo je moći. Tu nam niti 'afrička šljiva' neće biti od pomoći! – ustvrdio je Bunić.

Odgovarajući na pitanje, Habuš je kazao da dvorana nije dovoljno iskorištena i za sve okrivio projekt JPP-a.

- Taj projekt bio je ekstremno skup i Grad je i u boljim vremenima bio u velikim problemima s otplatom izgradnje Arene - naglasio je Habuš.

Daljnji tijek sjednice pratite na eVaraždinu...

Komentari