Reakcija na njegovu prozivku oporbe

Natalija Martinčević: Kulminirali su svi problemi koje je Habuš izazvao uz podršku SDP-a!

Objavljeno: 09.06.2016. 12:18

Zadnja izmjena: 09.06.2016. 12:26

Foto: Narodna stranka - Reformisti

Na presici Narodne stranke – Reformisti predsjednica varaždinskih reformista Natalija Martinčević i potpredsjednici Gradske organizacije Saša Novoselec i Darko detelj složili su se da situacija u Gradu Varaždinu podsjeća na situaciju na državnom nivou.

Tvrde da u Varaždinu nije riješen nijedan naslijeđeni problem i da se stvorio cijeli niz novih, nazvavši to „kulminacijom situacije koju je izazvao varaždinski gradonačelnik Habuš uz podršku SDP-a i onih u Gradskom vijeću koji ga u tome podržavaju“.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, tvrde Reformisti, jasno se pokazalo da gradonačelnik više nema većinu, što će, smatraju, dodatno otežati ne samo rješavanje svih problema, već i funkcioniranje grada uopće.

– Prozivanje vijećnika oporbe od strane gradonačelnika je nevjerojatno. Ja sam glasala protiv ovakvog proračuna, i to sam jasno argumentirala činjenicama i brojkama. Ako sam protiv proračuna i protiv ovakvog vođenja grada, zašto gradonačelnik očekuje da bi glasala za rebalans? – upitala je Martinčević.

Martinčević: „Podržat ću rebalans“

Međutim, Martinčević je najavila da će na sjednici vijeća u ponedjeljak podržati rebalans kako ne bi, kaže, „ugrozili prijevoz 'busekima' u gradu Varaždinu“.

– Ovo što imamo prilike slušati od gradonačelnika ovih dana je zastrašujuće. Mislim da će ovaj gradonačelnik ući u Guinnessovu knjigu rekorda po broju sporova koje je pokrenuo u svom mandatu. Poznata zagorska „Sve bum vas tužil“ kod Habuša dobila je svoj puni smisao. – komentirala je Martinčević, istaknuvši Habuševu postojeću tužbu Ministarstvu financija.

– Mislim da bi se Habuš trebao zapitati sljedeće: „Jesu li svi u svemiru protiv mene ili je možda problem ipak u meni?“ – zaključila je Martinčević.

Komentari