S jednim mandatom u Hrvatski sabor ulaze i Reformisti, a Radimir Čačić svoj je saborski mandat prepustio Nataliji Martinčević, potpredsjednici stranke i čelnici županijske organizacije Reformista.

Prema njezinim riječima, Reformisti nisu razočarani ovakvim rezultatom, te će s jednim mandatom pokušati dati dobre rezultate u Saboru. Kako je rekla, iznenađeni su dobrim rezultatom HDZ-a. - Mislim da je razlog ovakvog odnosa SDP-a i HDZ-a to što birači SDP-a nisu izašli u dovoljnoj mjeri na birališta, a HDZ je dobro organizirana stranka i njihovi svi birači su izašli - izjavila je Martinčević za HRT te dodala kako glas Reformista stavlja vladu Andreja Plenkovića u poziciju da ne mora ići u koaliranje sa strankama radikalne desnice.

- U protivnom bi se otvorila pozicija HDZ-u da razgovara s Domovinskim pokretom i Škorom, a njihov ulazak u Vladu i sudjelovanje i nametanje njihovih teza i programa bilo bi vrlo opasno i štetno za Hrvatsku i mi ćemo to svojim glasom spriječiti. To je ključan razlog, rekla je Martinčević i dodala kako je drugi razlog osiguravanje ravnomjernog razvoja Hrvatske.
 

Komentari

08.07.2020. 09:58h Zadnja izmjena: 08.07.2020. 09:58

Foto: Arhiva